Öğrenciler Matematikte Maharetlerini Sergilediler

Öğrenciler Matematikte Maharetlerini Sergilediler
Öğrenciler Matematikte Maharetlerini Sergilediler


MUSTAFA IŞIK

Üniversite öğrencileri maharetlerini sergilediler.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Eğitim Fakültesinde '2. Matematik Şenliği' düzenlendi.

Sivas Belediyesi, CÜ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce imzalanan protokol kapsamında ikincisi düzenlenen şenlikte, Eğitim Fakültesi öğrencileri, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine matematiği sevdirmek için hazırladıkları projeleri 35 stantta sergiledi.

Fakülte binasındaki serginin açılışını, Vali Alim Barut, CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar gerçekleştirdi. Barut ve beraberindekiler, stantları gezerek öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldı.

CÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, temel bilimleri çocuklara sevdirmek ve anlatmak amacıyla bu şenliği düzenlediklerini belirterek, 'Materyallerin hepsi öğrencilerimiz tarafından hazırlandı. 80'i mezun 330 öğrencimizin 3 yılda ortaya koyduğu materyaller burada sergilendi' diye konuştu.

Sarı, matematiğin temel kavramlarını ilkokul ve ortaokul öğrencilerine öğretmeyi amaçladıklarını söyledi.

Şenliğe, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.