Öğrenciler Sivas kültürünü tanıttı
Sivas Valiliği himayelerinde Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Sivas'a Değer Projesi kapsamında Vali Bekir Aksoy İlkokulunda "Milli Kültürümüz ve Biz " temalı etkinlik gerçekleştirildi.

4-B sınıfı öğrenci ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu etkinliğe Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, birim amirleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Okulda düzenlenen etkinlikte; Türk kültürüne ait eşya ve fotoğraflardan oluşan sergi, yaratıcı drama tekniği ile sahnelenen yöresel kına gecesi ve gelin uğurlama canlandırmaları gerçekleştirildi. Daha sonra türküler, maniler, deyişler seslendirildi ve Sivas yöresine özgü yemeklerin tanıtımı yapıldı. Etkinlikte emeği geçen öğrenci, öğretmen ve velilere teşekkür eden Millî Eğitim Müdürü Erdoğan, millî ve manevi değerlerin yaşatılmasının önemini vurgulayarak; "Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin kendi kültürlerini tanımalarına, sahip çıkmalarına ve gelecek nesillere aktarmalarına önemli katkılar sağlamaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Burcu Cellat

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.