USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÖNCE SAMİMİYET

ÖNCE SAMİMİYET

ÖNCE SAMİMİYET
09-05-2017 06:00
Google News


YUNUS BUDAKTAŞ
Teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayıp geçen hafta yapmış olduğu programla kamuoyuna ilk mesajlarını vermeye başlayan Milli Türk Talebe Birliği Sivas Şubesi Yönetim Kurulu gazetemizi ziyaret etti. Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Sivas Şube Başkanı Ahmet Deligöz, Başkanvekili Halil İbrahim Doğan, İl Sekreteri Furkan Alan ve Tanıtım Medya Başkanı Emre İpek, gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Orhan Üngör ile görüşerek fikir alış verişinde bulundu.
Milli Türk Talebe Birliğinin hedeflerinden bahseden Sivas Şube Başkanı Ahmet Deligöz, parolalarının ´samimiyet ve samimi niyet´ olduğunu ifade ederek, "Hedefimiz bilinçli ve şuurlu bir gençlik yetiştirmek. Çevresinde olup bitenleri kavrayabilen, kendinin ve dünyanın farkında olan gençlik hayal ediyoruz. Çünkü gelecek için gençlerin, genç neslin önemini biliyoruz. Gençlik ne kadar sağlam olursa geleceğimizde o kadar sağlam olacaktır."dedi.
EKSİK BİR NESİL YETİŞİYOR
Yeni yetişen neslin pek çok konuda yetersiz olduğunu ifade eden Deligöz, "Uzun üredir gençlik ihmal ediliyor. Hiçbir fikri, gayesi ve çilesi olmayan eksik bir nesil yetişiyor. Bizim sürekli söylediğimiz bir şey var. Talebe Birliği´nin en büyük amaçlarından birisi gençlerin derslerinin yanı sıra başta Türkiye gündemi olmak üzere dünya siyasetini de yakından takip etmesini sağlamak? Gençlerimizin başkalarından duyduklarını değil de kendi düşündüklerini dile getirebilmelerini sağlamak. Bunun için de çok kitap okuması, kişisel gelişim dersleriyle kendilerini takviye etmeleri ve bu manada bizlerden program talep etmelerini istiyoruz. " diye konuştu.
GENÇLİK
İHMAL EDİLDİ
Deligöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın gençliğe çok önem verdiğini ifade ederek, gençlerin daha nitelikli yetişmelerini istediğini söyledi. Deligöz, "Sayın Cumhurbaşkanımızın şunun farkında. Gençlik maalesef çok ihmal edildi ve Ak Parti gençlik kolları ise bu ülkenin iktidar partisi için yetmiyor. Açık konuşmak gerekirse gençlik konusunda çok büyük bir eksikliğimiz var. Cumhurbaşkanımız bir siyasi partinin bu açığı kapatamayacağının farkında. Bunun giderilmesi için de bazı sivil toplum kuruluşları kurulmaya başlandı. Talebe Birliğinden yetişen nesil her zaman hükümetin gözde isimleri, arasında yer almıştır. Talebe Birliği´nin 80 ihtilalinde sıkıyönetim nedeniyle kapatılmasından sonra siyasi irade sahibi nesillerin yetişmesine engel oldu. Maalesef şu an bizi yönetebilecek bir nesil yok. Cumhurbaşkanımız da bunların farkında olduğu için bizim gibi sivil toplum kuruluşlarının daha aktif olmasını istiyor ve bu manada Talebe Birliğine büyük önem veriyor." ifadelerini kullandı.
MTTB
GENÇLİĞİN
ÇATISIDIR
Milli Türk Talebe Birliğinin köklü bir geçmişi olduğunu ifade eden Deligöz, misyonları gereği gençlik için her şeyi yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Deligöz, "Biz bir çatı olmak istiyoruz. 1916´dan bugüne kadar o çatı olmayı başardık. İnşallah Sivas´ta da bu çatı görevini biz yapacağız. Elimizden ne geliyor ve ne gerekiyorsa onu yapmaya hazırız. Yaptığımız istişare toplantılarında ileriki günlerde belli aralıklarla şehrimizdeki diğer sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmek istiyoruz. Bu toplantıların her bakımdan faydalı olacağına inanıyoruz. Son tahlilde bizler Müslümanız ve ´Müslümanlar kardeştir´ düsturunu her daim hatırda tutarak yolumuza devam edeceğiz"şeklinde konuştu.
İNSANLARI AYRIŞTIRMAYACAĞIZ
MTTB Sivas İl Başkanvekili Halil İbrahim Doğan, birlik sayesinde ayrışan gençliğin yeniden bir araya geleceğini söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının bazı noktalarda yetersiz kaldığını ifade eden Doğan, "Bizim aynı amaca sahip olduğunu söyleyen pek çok sivil toplum kuruluşu var. Ama biz onlarda bir şeylerin eksik olduğunu görüyoruz. Cumhuriyet Üniversitesi´nde 60 bine yakın öğrenci var. Sivas´ta gençlik yapılanmasının olduğu 20´yi aşkın sivil toplum kuruluşu var. Ama bunların hiçbirinin amacına ulaşmadığını görüyoruz. Bir şeylerin eksik olduğunu görüyoruz. Bize burada en çok samimiyet ve samimi niyet, ihlaslı bir şekilde insanları ötekileştirmeden insanların isimlerinin sonuna ´cı, cü´ gibi ekler getirmeden insanların tamamını kucaklayan bir çatı altında herkese çık şekilde. Çünkü insanlara samimi olduğunuzu hissettirince insanlar size karşı gelmeye başlıyorlar. Sizin onlardan bir çıkarınız olmadığını görünce insanlar size yavaş yavaş ısınmaya başlıyorlar." dedi.
ZAMAN VE MEKANIN FARKINDA
OLAN BİR GENÇLİK İSTİYORUZ
Doğan, yetişen yeni neslin popüler kültür içerisinde aykırı bir kimliğe büründüğünü ifade ederek,"Şu an ülkede bulunan gençlik neye ne niye olduğunu bilmeden bir aykırılık popülaritesi içinde girmiş durumda. Zamanın ve mekânın farkında değiller. Bizden önceki jenerasyon 80 darbesini de gördü, 2001 krizini de gördü. Son zamanlarda gençler bir aykırılık içerisindeler. Biz onlara diyoruz ki neyiniz eksik? Eksik olan şeyleri yine istesinler, ısrar etsinler, peşinden koşsunlar. Ama şu an ellerinde olan imkânların da farkında olsunlar. Avrupa ve Siyonist güçler tarafından Türkiye üzerinde gençleri küçük görme ve basitleştirme projeleri var. İnsanlar sadece bu ülkede bir iş sahibi olmaya yönlendiriliyor. Ama biz sadece işçi ya da mühendis değil bu gençliğin tekrar özüne dönmelerini istiyoruz. Manevi bakımdan güçlenerek gelişmelerini arzu ediyoruz. Bulunduğu zaman içerisinde Türkiye´de ve dünyada olup bitenleri fark edebilen, Türkiye ve dünya siyasetinin okuyarak kendi zihniyle yorumlayabilen, değerlendirebilen hatta çözümleyebilen bir gençlik istiyoruz. Gençleri dini, sosyal, kültürel ve hemen hemen her alanda geliştirerek birikimli ve donanımlı hale getirmeyi hedefliyoruz."diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!