USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Özgür Özel, "Acılardan Ders Çıkarıyoruz"

Madımak Olaylarında hayatını kaybeden kişiler için anmak için kortej yürüyüşü düzenlendi. Korteje katılan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı Özgür Özel yaptığı açıklamada;  “Sivas’taki insanlık suçu için buradayız. 3 gün sonra Erzincan Başbağlar’daki insanlık suçu için orada olacağız. Acıları yarıştırmıyoruz. Acılardan husumet değil ders çıkarıyoruz" dedi.

02-07-2023 12:40
SİVAS
Google News

Erdem TAHILLIOĞLU

2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen Madımak Olaylarında hayatını kaybeden kişiler anıldı.

Anma programı kapsamında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Sivas Şubesi ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Sivas Şubesi önünde buluşan vatandaşlar Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen Madımak Oteli önüne doğru yürüdü.

Kortejin ön saflarında, olayda hayatını kaybeden kişilerin fotoğrafları aileleri tarafından taşındı.

Otelin önüne gelen vatandaşlar üzücü olayda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Anma etkinliği kapsamında otelin önünde türküler söylendi.

Yürüyüşe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel de katıldı.

30 YIL ÖNCE MADIMAK’TA İNSANLIK SUÇU İŞLENDİ

Bilim ve Kültür Merkezi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel; “Bugün Sivas’taki büyük acının, büyük dramın; Sivas’ta yaşanan büyük cinayetin 30. yılında 30 yıl önceki acıyı hepimiz yüreklerimizde hissederek buradayız. 30 yıl önce Madımak’ta insanlık suçu işlendi ardından bütün Türkiye Sivas’a adalet gelmesi için, Madımak’ın hesabının sorulması için tek yürek oldu. Yıllar süren hukuk garabetlerinin sonunda bir insanlık suçu olmasına rağmen mahkeme başkanının zaman aşımı uygulamasıyla bugün ülkeyi yöneten devrin başbakanının ‘Zaman aşımı pek çok davaya uygulanıyor, Buna niye uygulanmasın’ demesiyle artık bu mahkeme milletin vicdanına ve bu devran döndükten sonraki gerçek adalete kaldı. O güne kadar biz adalet bayrağını taşımaya ve Sivas’ın hesabının sorulacağı güne kadar burada olmaya devam edeceğiz” dedi.

ACILARDAN HUSUMET DEĞİL ACILARDAN DERS ÇIKARIYORUZ

Cumhuriyet’in temellerinin Sivas’ta atıldığını anımsatan Özel, “Biz; tam burada  ‘Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak’ sloganlarının atıldığını unutmadık. Sivas katliamı herhangi bir katliam değildir. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu şehirde cumhuriyetin yıkılmasına niyet etmişlerin cumhuriyete meydan okumasıdır. Hepimize meydan okumadır. Her biri bu ülkenin değeri olan alevisine, sünnisine; bu farklılıkların yarattığı güce inat, bu farklılıklardan fay hattı yaratmaya çalışanların o fay hattının üzerinde tepinerek siyaset yapanlara karşı buradayız.   Sivas’taki insanlık suçu için buradayız. 3 gün sonra Erzincan Başbağlar’daki insanlık suçu için orada olacağız. Acıları yarıştırmıyoruz. Acılardan husumet değil acılardan ders çıkarıyoruz. Bu ülkedeki tüm acıları, tüm insanlık suçlarını, tüm hak ihlallerini birlikte sahipleniyoruz” diye konuştu.

Özel’in konuşmasının ardından olayda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Sivasİrade

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!