Özgür Özel, Demirtaş'ın selamını iletti

Özgür Özel, Demirtaş'ın selamını iletti
Diyarbakır'ı ziyaret eden CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Sur ilçesinde cuma namazı kılıp esnafı ziyaret etti. Özel, 2015 yılında katledilen eski Baro Başkanı Tahir Elçi'nin vurulduğu yere karanfil bırakarak barış mesajları verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, bir dizi program ve ziyarete katılmak üzere Diyarbakır'a geldi. Merkez Sur ilçesinde yer alan tarihi Ulu Cami'de cuma namazını kılan Özel, namaz çıkışında bölge esnafıyla bir araya gelerek sohbet etti.

Tahir Elçi'nin Katledildiği Noktaya Karanfil Bıraktı

Esnaf ziyaretinin ardından Dört Ayaklı Minare'ye geçen Özgür Özel, 2015 yılında teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada basın açıklaması yaptığı sırada vurularak hayatını kaybeden dönemin Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi andı. Olayın yaşandığı noktaya karanfil bırakan Özel'e, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, il başkanları ve milletvekilleri eşlik etti.

Burada bir açıklama yapan Özel, "Dönemin Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledildiği noktadayız. O bir barış elçisiydi. Eşi Türkan Hanım yıllarca büyük bir hukuk mücadelesi verdi, hepimiz olabildiğince kendisinin yanında olduk. Diyarbakır’da barış kalıcı olarak sağlandığında, Tahir Elçi huzurlu şekilde uyuyacak" ifadelerini kullandı.

"Selahattin Demirtaş'ın Selamıyla Başladık"

Diyarbakır programına, tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın mesajıyla başladıklarını belirten Özel, "Güne bugün burada olacağımızı bilen, dün akşam saatlerinde avukatını çağırarak bize selam yollayan Selahattin Demirtaş'ın selamıyla başladık. Selahattin Demirtaş’ın selamları bütün Diyarbakır adına, bütün bölge halkı adına, bütün Kürtler adına başımızın gözümüzün üstünedir. Kendisine selam olsun" dedi.

Kayyım Eleştirisi ve "Doğru Yol" Vurgusu

Genel başkanlık sürecindeki gelişmelerin ardından 12 farklı şehri ziyaret ettiğini ve şimdi de Diyarbakır'da olduklarını aktaran Özel, kentteki kayyım uygulamalarına değindi. Diyarbakır'ın iradesine defalarca kayyım atanmış ve bundan çok çekmiş bir kent olduğunu ifade eden Özgür Özel, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Diyarbakır kayyımlara karşı en net duran kenttir. Bugün partimizin iradesine atanan bir kayyımdan sonra binaları geride bıraktık, yürüyoruz. Yürürken Türkiye’nin dört bir yanında bizi sevenlerle, arkamıza geçenlerle ve 'Sen yürü, biz de seninle beraber yürüyoruz' diyenlerle yürüyoruz. Herkes şundan emin olsun ki yol cümleden uludur. Yol, cümlemizden de yolcudan da uludur. Önemli olan doğru yolda olmaktır."

Kaynak:Demirören Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.