USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Özyürek'ten TBMM'de Sivas Daveti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Meclis’te gündem dışı söz aldı.  Bu yılın Nisan ayında hizmete giren Ankara - Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı sayesinde ilimize  ulaşımın kolaylaştığını ifade eden Özyürek, herkesi Sivas’ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini görmeye davet etti.

11-10-2023 14:55
SİVAS
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda gündem dışı söz aldı.

Konuşmasının tamamını ilimize ayıran Milletvekili Özyürek, Ankara-Sivas Yüksek Yüksek Hızlı Tren Projesi sayesinde Sivas’a ulaşımın çok kolaylaştığını belirterek herkesi Sultan Şehre davet etti.

 ARMAĞANLARINI DAİMA KORUYACAĞIZ

MHP’li Vekil yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetin 100'üncü yılında ve tarihin her döneminde önemli bir yönetim, eğitim ve kültür merkezi olan Sivas'ımızın yıllar içinde gelişimi oldukça önemli değişimler ve dönüşümlerle doludur. Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Sivas'ımız Hititlerin stratejik kalesi Kadı Burhaneddin'e, Eretna Beyliğine başkentlik yapmış olan şehrimiz, Anadolu Selçuklu Devleti'nin darülalası ve alimler beldesi olan binlerce yıllık tarihimizde aynı zamanda önemli bir ticaret ve turizm merkezi olarak da hızla gelişmiştir. Şehrimiz, geçmişte İpek Yolu üzerinde stratejik bir konuma sahip olması nedeniyle ticaretin canlandığı bir nokta hâline gelmiştir, cihan devleti Osmanlı Devleti döneminde de tıpkı bugün ve geçmişte olduğu gibi ticaretin daima canlılığını koruduğu bir şehir olmuştur. Özellikle kervansaraylar ve çarşılar şehrimizin ticaret hayatının önemini göstermektedir. Kangal ilçemizde bulunan Alacahan Kervansarayı'mız bugüne kadar tarihî kimliğini koruyabilen önemli tarihî yapılarımızdan biridir. Her dönemde, Sivas'ımız önemli bir ticaret merkezi olarak tıpkı bugün de olduğu gibi Anadolu'nun diğer bölgeleriyle bağlantı sağlamıştır. Dünden bugüne, Anadolu Selçuklu'dan Osmanlı Devleti'ne, Osmanlı Devleti'nden cumhuriyet tarihimize armağanlarını daima koruyacağız” dedi.

BALIKLI KAPLICA ŞİFA ARAYAN CİLT HASTALARINI AĞIRLIYOR

“Binlerce yıllık şanlı tarihimizde Sivas'ımız tarihî, kültürel ve doğal zenginlikleriyle ön plana çıkan bir şehrimizdir” diyen Özyürek, “Son yıllarda turizm sektörüne yapılan yatırımlarla birlikte şehrimizdeki turistik potansiyel daha da değer kazanmıştır. Geçmişi bugüne taşıyan bazı eserlerimiz ve doğal güzelliklerimizden bahsetmemiz gerekirse; Anadolu Selçuklular zamanından günümüze ulaşan, birçok alanda kullanılmış, külliye görevi gören, Anadolu'muzun en gösterişli cephesine sahip, şehrimizin sembolü hâline gelmiş olan Çifte Minareli Medrese'miz Sivas'ımızın değerli sanat abidelerinden biridir. Yine kent simgemiz hâline gelmiş olan, Selçuklu Devleti'nden günümüze ulaşan geleneksel sanatları yansıtan bir diğer eserimiz Gök Medresemiz, Sivas'ımızın tarihî zenginliğini gözler önüne seriyor; yapı hem mimari özellikleri hem de süslemeleri bakımından Sivas'ımızın ve Anadolu'nun en önde gelen tarihî güzelliklerinden biri olmuştur. Anadolu'nun en eski camilerinden biri olan, UNESCO Dünya Mirası Listesine girmiş, taş işçiliğinden ince örnekler yansıtan, motifleriyle kendisine hayran bırakan yanıyla Divriği Ulu Cami'miz ve Darüşşifası ise görülmeye değer ve turizme kazandırılması büyük önem arz eder. Ülkemizde de daha hızlı gelişmekte olan göl turizmi konusunda Sivas'ımızın ismi oldukça öne çıkmaktadır. Gürün Gökpınar Gölümüz, Hafik Gölümüz, görülmeye değer doğal vadilerimiz, şelalelerimiz ve şifa açısından ün yapmış olan şifa dağıtan Kangal Balıklı Kaplıcamız dünyanın dört bir yanından şifa arayan cilt hastalarını ağırlamaktadır. Tarihî eserlerimizin her daim yaşatılması ve doğal alanlarımızın korunması ve gelecek nesillere güvenle aktarılması ise bizim görevimizdir. Osmanlı Devleti'nin eyalet sancağı, cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, bir milletin kaderinin belirlendiği güzide şehrimiz... Kurtuluş mücadelesinden, Samsun'dan parlayan kıvılcımın kurtuluş ateşi tüm Anadolu'ya Sivas'ımızdan dağıtılmıştır. Kongrelerin son durağı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en güvenilir yeri olarak seçtiği şehrimizde 108 gün boyunca kalarak millî mücadeleyi Sultan Şehrimizden yönetmiştir. Millî mücadelemizin mihenk taşı, tarihî 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi, bu günkü tarihî kongremiz binamızda yapılmıştır. ‘Cumhuriyetimizin temelini burada attık’ yazısıyla bizi karşılayan Kongre binamızda Gazi Mustafa Kemal Paşa ve beraberindeki heyetin aldıkları kararlar tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda çok büyük değer taşımaktadır. Evet, değerli misafirlerimiz, Sivas'a gelip gitmek de çok kolaylaştı, Ankara'dan hızlı trenimiz iki buçuk saatte gidip geliyor, Sivas'ımızı görmeniz lazım” diyerek konuşmasını tamamladı.

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!