"Para Kulelerinin Hesabını Vereceksiniz"
"Para Kulelerinin Hesabını Vereceksiniz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli'de düzenlenen Çerkezköy-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel ve parti yönetimine sert eleştiriler yöneltti. Muhalefeti iftira siyaseti yapmakla suçlayan Erdoğan, para kuleleri, baklava kutuları ve belediyeler üzerinden gündeme gelen iddialara ilişkin hesap verilmesi gerektiğini söyledi.
Çerkezköy-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın açılış töreninde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının bir bölümünü siyasi gelişmelere ve muhalefetin açıklamalarına ayırdı. Özgür Özel'in hükümete yönelik eleştirilerine tepki gösteren Erdoğan, muhalefetin siyaset anlayışını hedef aldı.
Yeni Parti yönetiminin açıklamalarını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasi parti değil sanki dedikodu kazanı. Sadece iftira atmanın peşindeler. FETÖ'cü alçaklardan öğrendikleri taktiklerle, ellerine ne tutuşturulursa bize saldırıyorlar" ifadelerini kullandı.
Muhalefetin kendilerine yönelik suçlamalarını reddeden Erdoğan, siyasi tartışmaların karşılıklı ithamlarla yürütüldüğünü savundu. Yeni Parti yönetimine yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "Kimse kusura bakmasın, boğazlarına kadar yolsuzluğa, ahlaksızlığa batmışlar. Bir de bize laf söylüyorlar. Bunun adı siyaset değildir, muhalefet değildir" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında para kuleleri ve baklava kutuları üzerinden yürütülen tartışmaları da gündeme taşıdı. Muhalefetin hükümeti eleştirmeden önce kendisine yöneltilen iddialara açıklık getirmesi gerektiğini savunan Erdoğan, "Bir defa başkalarına laf söylemeden önce para kulelerinin hesabını vereceksin" ifadelerini kullandı.
Erdoğan, 32 saatlik kayıt tartışmasına da değinerek baklava kutularına ilişkin iddiaların açıklığa kavuşturulmasını istedi. Belediyelerle ilgili yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını da gündeme getiren Cumhurbaşkanı, muhalefetin bu konularda kamuoyuna hesap vermesi gerektiğini belirtti.
Siyasi etik konusunda kendilerine yöneltilen eleştirileri reddeden Erdoğan, kamu kaynaklarının korunması konusunda kararlı olduklarını ifade etti. Milletin hakkına ve emanetine el uzatanların karşılarında devletin ilgili kurumlarını bulacağını söyleyen Erdoğan, hukuki süreçlerin işletileceği mesajını verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları, iktidar ile muhalefet arasında son dönemde yaşanan fon soruşturması, belediyelere yönelik iddialar ve siyasi sorumluluk tartışmalarının ardından geldi. Erdoğan'ın gündeme taşıdığı suçlamalar siyasi iddia niteliği taşırken, bu iddialara ilişkin hukuki sorumluluğun belirlenmesi yargı süreçlerine bağlı bulunuyor.
Kaynak:Haber Merkezi

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.