USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Parseller Dolmuyor, İstihdam Artmıyor

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Meclis Üyesi Furkan Arı,  Şarkışla Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yaşanan sıkıntılara değindi.  2005 yılında kuruluş protokolü hazırlanan, 2012’de ise kesin kabulü yapılan Şarkışla OSB’nin çok kötü durumda olduğunu belirten Arı, “Bugün itibari ile 49 kişinin istihdam edildiği OSB’de maalesef sorunlar çözülemediği için istihdam artma

Parseller Dolmuyor, İstihdam Artmıyor
12-03-2023 12:09
SİVAS
Google News

Oğuzhan SARZEP

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ( STSO) Mart ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Osman Yıldırım başkanlığında, STSO konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir’in yanı sıra STSO yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, meclis başkanlık divan üyeleri ve meslek komitesi üyeleri katıldı.

Meslek komitesi üyelerinin de katıldığı toplantıyı açan STSO Meclis Başkanı Osman Yıldırım, odanın gelirinin üye aidatlarından karşılandığını belirterek “Türkiye’nin diyebilirim ki en şeffaf ve en hesap verilebilirlik harcamaları burada yapılıyor. Yani verdiğiniz aidatlar kuruşuna kadar emin ellerdedir” dedi.

STSO Mart ayı meclis toplantısında görüşülen gündem maddeleri kabul edilerek karara bağlandı. Toplantıda, Şubat ayı içerisinde yapılan yönetim kurulu faaliyetlerine de yer verildi.

ÖZDEMİR, YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, sözlerinin başında Türkiye’yi yasa boğan depremler nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; ailelerine  ve milletimize başsağlığı diledi.  Yaralılara acil şifa dileyen Özdemir,  oda olarak deprem bölgelerine yapılan yardımlar, odanın çalışmaları ve bundan sonraki yol haritası hakkında bilgi verdi.

Özdemir,  “Bu afetin yaralarını sarmak için olağanüstü çaba ve özveri gösteren devletimizin tüm kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına, gönüllülere ve sizin de içinde bulunduğunuz tüccar ve sanayicilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Afetin ilk gününden itibaren Valiliğimizle koordineli bir şekilde, STSO olarak sizlerin de desteği ile elimizden gelen her türlü yardımı ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştırmaya çalıştık ve bu çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz. Onlarca TIR yardımlarda bulunduk. İhtiyaçlar her gün değişiklik gösteriyor. Bu değişikliklere göre yol haritamızı belirlememiz gerektiğini biliyoruz” dedi.

GÜRÜN İLÇESİNDE KAYITLI OLAN STSO ÜYELERİNİN 220 BİN LİRALIK BORÇLARI SİLİNDİ

Özdemir; depremin yıkıma neden olduğu Gürün ilçesinde kayıtlı STSO üyelerinin 2023 yılı ve öncesinde tahakkuk eden kayıt ücretleri ile yıllık aidat ve munzam aidat ücretlerinin ana para ve faizleriyle birlikte silindiğini söyledi.

Özdemir; konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

 “Nisan ayı içerisinde yapacağımız davetler ile ilimizi temsil etmek isteyen siyasetçiler ile odamızda ne yapmamız gerektiğini bütün meclis üyelerimizle birlikte taleplerimizi isteklerimizi onlarla paylaşacağız. STSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi kurma çalışmalarımızı başlattığımızı bildirmek istiyorum. TOBB bünyesinde, TOBB Uyum Danışmanlık Anonim Şirketi kurumu var. Tahkim ve arabuluculuk mekanizmalarının uyuşmazlıkları çözüm noktasında bu merciden yapılmasını sağlayan bir kurul.”

Şirketlerde avukat bulundurma zorunluluğunun kapsamının daraltılarak güncellenmesi gerektiğini belirten Özdemir, “Bundan belki 10 yıl önce çıkmış 250 bin lira sermayeyle kurulan bir şirketin avukat bulundurma zorunluluğu diye bir yasa var. Biz sadece yasanın güncellenmesini istiyoruz, yasanın kaldırılması gibi bir talebimiz yok. 10 yıl önceki 250 bin liralık şirketin bugünkü karşılık değeri nedir? Bunu değerlendirerek ona göre avukat bulundurma zorunluluğu koyun diyoruz” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde, kalıcı konut kampanyasının başlatıldığını açıklayan Özdemir, “Depremzede vatandaşlarımıza kalıcı konut seferberliği başlatılacak. Geçen mecliste ihtiyatlar hesabımızdaki mevcut paramızı burada kullanabilmek için sizlerden yetki aldık. Kalıcı konut seferberliğinde kullanmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullanıldı.

ŞARKIŞLA OSB, CAZİBE MERKEZİ KAPSAMINA ALINMALI

Şarkışla Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yaşanan sıkıntılara değinen STSO Meclis Üyesi Furkan Arı ise  Şarkışla’nın Cazibe Merkezi kapsamına alınması noktasında açıklamalarda bulundu. Arı, “2005 yılında kuruluş protokolü hazırlanan, 2012’de ise kesin kabulü yapılan Şarkışla OSB maalesef bugün çok kötü durumdadır. Bugün itibari ile 49 kişinin istihdam edildiği OSB’de maalesef sorunlar çözülemediği için istihdam artmaz, parseller dolmaz oldu. Durum apaçık gösteriyor ki artık Şarkışla halkının sabrı taşmış, kimsenin konuya el atmaması sebebiyle yeter denme noktasına gelinmiştir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!