USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Şehit Ailesinden İyi Parti'ye Tepki: Propagandanıza Alet Etmeyin!

İYİ Parti'nin 25 Nisan günü sosyal medya hesaplarından paylaştığı 14 Mayıs seçim reklam videosunda Sivaslı Şehit Özel Harekât Polisi Muhammed Demir'in görüntülerinin kullanılması şehidin ailesi tarafından tepkiyle karşılandı.  Konuyu yargıya taşıyarak reklam videosu için yürütmeyi durdurma kararı alan şehidin annesi Dilber Demir, “Bizi siyasi propagandalarına alet etmesinler” diyerek İYİ Parti’ye tepki gösterdi.

04-05-2023 16:20
SİVAS
Google News

Mehmet Fatih AKGÜL 

Şehit Özel Harekât Polisi Muhammet Onur Demir'in naaşının Sivas’ta,  Nuri Demirağ Havalimanı'nda karşılandığı sırada eşi Hilal Demir'in, şehidin fotoğrafına sarılıp gözyaşı döktüğü görüntü ile şehit annesi Dilber Demir'in görüntüsü İYİ Parti tarafından seçim döneminde reklam olarak sosyal medya hesaplarında kullanıldı.

Şehidin görüntülerinin kullanılmasına tepki gösteren şehit annesi Dilber Demir, görüntülerin kaldırılması için konuyu yargıya taşıdı. Sivas 2'nci Sulh Ceza Hâkimliği görüntülerin izinsiz kullanıldığına ve şehit ailesini rencide edici olduğuna hükmederek görüntünün kaldırılması kararını verdi. Şehidin siyasi propaganda aracı olarak kullanıldığını söyleyen şehit ailesi duruma tepkisini yüksek tonda gösterdi.

Konuyla ilgili Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği’nde basın toplantısı düzenlenerek duruma tepki gösterildi.

PARTİDEN İHRAÇ EDİLMESİNİ İSTİYORUZ

Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Fatih Deveci, " İYİ Parti'nin 25 Nisan tarihinden itibaren hazırlamış olduğu bir reklam tanıtım filmi vardı. Bu reklam tanıtım filmi bir şehit ailemizin rızası ve izni olmadan yayınlanmıştır. Yayınlanması sebebiyle açılan dava sonucu videonun durdurma kararını almış bulunmaktayız. Bunun öncesinde Genel Başkan Yardımcısı olan Lütfü Türkkan daha önce bir şehit kardeşimize hakaret etmişti. Biz o zaman da toplanıp basın açıklaması yapmıştık. Bu kişinin partiden ihraç edilerek milletvekilliğinin düşürülmesini talep etmiştik Sayın Meral Akşener'den ama görüyoruz ki şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bundan rahatsız olmasına rağmen Sayın Akşener bugün bu kişiyi Kocaeli'nden tekrardan milletvekili adayı yapmıştır ve bu inanın bizleri bir kez daha yaralamıştır.   Sayın Akşener'e ve İYİ Parti yetkililere şunu söylüyoruz: Milliyetçi olarak geçinen bir partinin içinde bu kişinin olması inanın bize karşı yapılmış bir hakarettir.  Bu kişinin bir an önce İYİ Parti'den ihraç edilmesi, milletvekilliği adaylığından çekilmesini talep ediyoruz”  dedi.

SİVAS'A GELDİĞİNDE NEDEN BİZİ ZİYARET ETMEDİ

Videoyu görünce acısının tazelendiğini söyleyen şehit annesi Dilber Demir ise “Ben sosyal medyada videoyu görünce beynimden vurulmuşa döndüm, acım tazelendi. Benim çocuğumu İYİ Parti bizden izin almadan reklam amaçlı kullanmıştır, bundan çok rahatsız oldum. Kaldırılması için dava açtım. Bu da kabul oldu. Videonun sosyal medya hesaplarından kaldırılmasını İYİ Parti'den temenni ediyorum. Madem şehitlere bu kadar duyarlı,  geçen Sivas'a geldiğinde neden bizi ziyaret etmedi. Beni ve gelinimi kullanmalarını istemiyorum. Terörle aynı amaçla ikisi de. 6’lı masada kullanılmasını istemiyorum. Benim torunum bu yastığa yatarak ‘Bunu babam bana bırakmış, ben bunda yatıyorum babaanne, ben küçükken babam bizimle kalıyormuş, şimdi gitmiş bu yastığı bana bırakmış’ diyor. Ben bundan sonra teröristlerin benim gibi annelerin, babaların canını yakmasını istemiyorum. Bizi siyasi propagandalarına alet etmesinler” diyerek tepkisini gösterdi.

REKLAMLARIN BİR AN ÖNCE KALDIRILMASINI İSTİYORUZ

“Çocuğumun reklam malzemesi olmasını istemiyorum” diyen şehit babası İbrahim Demir de  "Çocuğumun reklamlarda kullanılmasını istemiyorum. İYİ Parti reklamlarında kullanmak istiyor. Biz bu reklamların bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'dan rica ediyorum, Sayın Cumhurbaşkanımızdan rica ediyorum. Bu kepazeliği bir an önce kaldırsınlar. Böyle bir reklam yapılmasını istemiyoruz. Teröristlerle iş birliği yapan bir parti benim çocuğumu nasıl olur da reklamlarda kullanır. Kandil'den, terörist başlarından emir alan bir parti nasıl olur da benim çocuğumu reklamlarında kullanır. Nasıl zafer işareti yapıyorlar. Böyle bir şey olur mu? Evlatlarımız bu vatan için boşuna mı şehit düştü. Yazık, günah değil mi? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Vicdansız adamlar. Nasıl partisiniz siz, biz sizi gerçekten insan zannediyorduk ama insan değilmişsiniz. Kılıçdaroğlu yapsa karşı gelmezdim çünkü bu adam açıkça her şeyi söylüyor. Siz neyinizi gizliyorsunuz vicdansızlar” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!