USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

"İftira! İspat Etsinler 100 Katını Vereceğim"

Sivas eski Belediye Başkanı Sami Aydın, Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Taner Karabal’a konuştu. Aydın, Adem Uzun’un seçimleri kazanması için 6 milyon 500 bin lira tutarında destekte bulunduğu iddiasına ilişkin “Tamamen iftira, ispat etsinler ben onlara 100 katını vereceğim” diye konuştu.

"İftira! İspat Etsinler 100 Katını Vereceğim"
09-05-2024 09:08
SİVAS
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

AK Parti’nin kurucu İl Başkanı olan ve 10 yıl Sivas Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mimar Sami Aydın, Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Taner Karabal’a konuştu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas Belediye Başkan adayı Dr. Adem Uzun’un zaferle çıktığı 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin hakkında ortaya atılan iddialara yanıt veren Aydın, net konuştu.

KARABAL SORDU, AYDIN YANITLADI

Karabal, Aydın’a; yerel seçimlerde kendisi gibi İlbeylili olan Adem Uzun’un seçimleri kazanması için 6 milyon 500 bin lira tutarında destekte bulunduğu iddiasını sordu.

İSPATLASINLAR, İFTİRA ATIYORLAR

İddiayı net bir ifadeyle yalanlayan Aydın, “Para desteği konusu tamamen iftira. Öyle bir şey varsa ispat etmeleri lazım. Olsa zaten ben çıkar açıktan söylerim. Niye öyle bir şey olsun. Ben AK Parti kimliğiyle bu şehre uzun süre belediye başkanlığı yapmış, il başkanlığı yapmış birisiyim. Bu partinin kurucusuyum. Dolayısıyla bu partinin üyesiyim. ‘Adem Uzun’a 6 milyon 500 bin lira maddi destekte bulundu’ diyenler iftira atıyor, ispat etsinler ben onlara 100 katını vereceğim. Ben böyle bir platformda, ortamda bulunmadım. Bulunmadığım, yapmadığım bir eylem için bana yaptı diyen olursa o onun sorunu, benim sorunum değil” dedi.

BİRİSİ BİR YERE GÖREVE GELDİYSE KADROSUNU KENDİSİNİN KURMASI LAZIM

Aydın; Karabal’ın “Sayın Başkanım; sizin İngiltere’de bulunduğunuz dönemde Adem Uzun’u arayarak ‘Ben gelene kadar bekleyin, gelince atamaları yapın’ dediğiniz iddia ediliyor. Bu doğru mu?” sorusuna ise  “Bir defa bu benim şahsiyetime uymaz. Ben sorumluluk verilen birisine, yetki verilmesinin de taraftarıyım. Birisi bir yere göreve geldiyse kadrosunu kendisinin kurması lazım. Böyle olmalı ki başarı ya da başarısızlığının hesabını o kişiye sorasınız. Eğer bir kişi bir göreve gelir de kadrosunu kendisi kuramazsa o kişinin başarılı olma şansı zaten olmaz. Böyle bir şeyi ahlaki de bulmam, etik de bulmam, doğru da bulmam. Sivas’taki bütün kamu kurum ve kuruluşlarına sorabilirsiniz, ben Sami Aydın olarak hiçbir bölge müdürüne, hiçbir okul müdürüne  müdahale etmemişimdir.  Kamu kuruluşundaki insanların kendi iç yapısına müdahale etmemişimdir. Yanlış bulduğum bir şey varsa iyi niyetli söylemişimdir. Düzeltirlerse düzeltirler, düzeltmezlerse düzeltmezler; hepsi bu. Bu kişiden kişiye değişir ama benim öyle bir yapım, öyle bir karakterim Allah’a şükür yok” açıklamasında bulundu.

SİVAS’TA SAMİ AYDIN’DAN DAHA NET BİR AK PARTİLİ OLAMAZ

2019 yılından bu yana parti tarafından gerçekleştirilen hiçbir bayramlaşma programına katılmayan ancak 31 Mart seçimlerinin kaybedilmesinin ardından Buruciye Medresesi’nde düzenlenen Ramazan Bayramı bayramlaşma programına katılan Aydın, bazı kesimler tarafından eleştirilmişti. Karabal, partililerin bu tepkisini de Aydın’a sordu.   Aydın, bu konuya ilişkin  “Sivas’ta Sami Aydın’dan daha net bir AK Partili olamaz. Bunu açık söylüyorum. Bu partiyi kuran benim, bu partide kalıcı eserler kazandırmış, 10 yıl belediye başkanlığı yapmış olan kişi benim. Kim Sami Aydın’ı kendisinden daha az AK Partili görüyorsa o onun sorunudur. Ben Tayyip Erdoğan’la bu işe başladım, Tayyip Erdoğan olduğu sürece onun vereceği her türlü göreve de saygı duyarım, vermediği durumlarda da işime gücüme bakarım. Ben genelde Organize Sanayi’de bulunuyorum. Dedikodunun içinde olmamak için şehir merkezinde dahi fazla bulunmuyorum ama insanlar benimle ilgili konuşabilir, yorum yapabilir ben bunu engelleyemem” ifadelerine yer verdi.

PARTİMİN LEHİNE DE ALEYHİNE DE ÇALIŞMADIM

Aydın, Karabal’ın “Sayın Başkanım Abdullah Güler’den, Hilmi Bilgin’den seçim döneminde sizden partiye destek vermeniz istendi mi?” sorusuna ise “Seçim döneminde bana AK Parti’den destek anlamında bir teklif gelmedi, saygı duyuyorum. Bana öyle bir talep gelse elimden geleni yapardım. Teklif gelse elbette fikrimizi söyleriz, elbette bize düşen bir katkı varsa katkımızı yaparız ama böyle bir taleple karşılaşmadık, ben de seçim döneminde partimin lehine de aleyhine de çalışmadım” şeklinde konuştu.

AYDIN, BİRÇOK PARTİDEN ADAYLIK TEKLİFİ ALDIĞINI SÖYLEDİ 

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimler öncesi kendisine birçok parti tarafından başkan adaylığı konusunda teklif geldiğini belirten Aydın, hiçbirisini kabul etmediğinin altını çizdi.

İL BAŞKANLIĞI İÇİN PARTİM GÖREV VERİRSE KAÇMAM

AK Parti İl Başkanlığı için adı geçen isimler listesinde yer alan Aydın, bu konuya ilişkin ise  “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bana partimizin şu kademesinde sana ihtiyacımız var derse seve seve yaparım.  İl Başkanlığı için de partim görev verirse bundan kaçmam” ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!