USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

"Sivas'ta Su, Ekmek ve Ulaşım Yüzde 50 Düşecek"

İYİ Parti’nin Sivas Belediye Başkanı adayı Mehmet Ceylan, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Hizmet için başkanlığa talip olduğunu söyleyen Ceylan, göreve gelmeleri halinde Sivas’ta su, ekmek ve toplu taşıma ücretlerini yüzde 50 oranında düşüreceklerini kaydetti.

23-12-2023 12:54
SİVAS
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

31 Mart 2024 ta­ri­hin­de ger­çek­leş­ti­ri­lecek ma­hal­li se­çim­ler için İYİ Parti’den Sivas Be­le­di­ye Baş­kan adayı ol­du­ğu açık­la­nan Meh­met Cey­lan, kent­te fa­ali­yet gös­te­ren basın ku­ru­luş­la­rı­nın tem­sil­ci­le­riy­le bir araya geldi.
İli­miz­de fa­ali­yet gös­te­ren bir otel­de dü­zen­le­nen prog­ra­ma İYİ Parti İl Baş­ka­nı Vol­kan Ka­ra­su ile teş­ki­lat men­sup­la­rı da ka­tıl­dı.
Da­vet­le­ri­ne ica­bet eden basın men­sup­la­rı­na te­şek­kür ede­rek ko­nuş­ma­sı­na baş­la­yan Cey­lan, Sivas’ın so­run­la­rı­na dik­kat çe­ke­rek gö­re­ve se­çil­me­si ha­lin­de ha­ya­ta ge­çi­re­ce­ği pro­je­le­ri an­lat­tı.


SİVAS HER GÜN YAVAŞ YAVAŞ ÖLÜ­YOR
Sivas de­yin­ce tüy­le­ri­nin diken diken ol­du­ğu­nu söy­le­yen Cey­lan, “He­pi­ni­ze şunu tam ola­rak söy­le­mek is­ti­yo­rum ki Sivas'a sa­de­ce Allah rı­za­sı için hiz­met et­me­ye gel­dik. Biz çal­ma­ya­ca­ğız, çal­dırt­ma­ya­ca­ğız, ada­let­ten ay­rıl­ma­ya­ca­ğız. Haz­re­ti Ali Efen­di­miz ‘Dev­le­tin dini ada­let­tir’ diyor. Eğer ada­let yoksa bir top­lum­da, eğer o top­lum ada­let üzere ya­şa­mı­yor­sa ina­nın o top­lu­mun ne hu­zu­ru olur, ne de eko­no­mik kal­kın­mış­lı­ğı olur. Ben çok de­ğer­li Si­vas­lı­la­rın oy­la­rıy­la 1999 yı­lın­da 17 bin olan oyu­mu­zu 68 bine çı­kar­dık. Yani 4 kat ar­tır­dık. Şimdi bana ‘Yahu AK Parti gibi bir ik­ti­dar var. 34 yıl­dır Sivas’ı idare edi­yor. Gel­miş­sin 66 ya­şı­na ne işin var’ di­yor­lar. İşim ne bi­li­yor musun? İşim aşkım, sev­dam. Ben Sivas'a hiz­met etmek is­ti­yo­rum. Sivas her gün yavaş yavaş ölü­yor. Bi­rin­ci ya­pa­ca­ğı­mız iş Sivas'ı bü­yük­şe­hir ya­pa­ca­ğız. Tek­rar edi­yo­rum Sivas’ı bü­yük­şe­hir ya­pa­ca­ğız. Şu anda 636 bin nü­fu­su­muz var bu 636 bin nü­fu­su 750 binin üze­ri­ne çı­ka­ra­ca­ğız ve Sivas'ı bü­yük­şe­hir ya­pa­ca­ğız” dedi.

SİVAS’IN VEKİL SA­YI­SI YA­KIN­DA 4’E DÜ­ŞECEK
Sivas’ın bü­yük­şe­hir ko­nu­mu­na yük­sel­til­me­si nok­ta­sın­da her­han­gi bir adım atıl­ma­ma­sı­nı eleş­ti­ren Cey­lan, “Neden hep Sivas küçük kal­sın is­te­ni­yor neden? Yani Sivas'tan bi­ri­le­ri in­ti­kam mı al­ma­ya ça­lı­şı­yor­lar? Benim za­ma­nım­da 6 mil­let­ve­ki­li vardı, şu anda 5’e düştü. Ya­kın­da 4’e dü­şecek. 1950 yı­lın­da Sivas'ta 14 mil­let­ve­ki­li vardı, Kay­se­ri'de 6 mil­let­ve­ki­li vardı. Şu anda Kay­se­ri'nin 10 veya 11 mil­let­ve­ki­li var, Sivas'ın 5 mil­let­ve­ki­li var. Onlar ge­li­şi­yor­lar, sa­na­yi­le­şi­yor­lar, zen­gin­le­şi­yor­lar, biz fa­kir­le­şi­yo­ruz. Bu mudur 21 yılın ik­ti­da­rı? Sivas'ta hal­kın yüzde 80’i açlık sı­nı­rı­nın al­tın­da ya­şı­yor. Bakın yok­sul­luk de­mi­yo­rum, açlık sı­nı­rı­nın al­tın­da ya­şı­yor. Bu şehir Sel­çuk­lu'ya baş­kent­lik yap­mış, Os­man­lı'nın en büyük eya­let­le­rin­den Sul­tan Şehir. Daha da önem­li­si bu şehir Cum­hu­ri­ye­ti kur­muş. Ben Si­vas­lı­la­ra gü­ve­ni­yo­rum. Çünkü Sivas'ın ha­va­sı sert, in­sa­nı mert­tir. Hiç kim­se­yi ayır­ma­ya­ca­ğız, hiç kim­se­yi öte­ki­leş­tir­me­ye­ce­ğiz. Sivas'ın du­ru­mu­nu be­ğe­ni­yor mu­su­nuz, Sivas'ın için­de bu­lun­du­ğu du­ru­mu be­ğe­ni­yor mu­su­nuz? Bu yaz su­la­rı­nız kaç ay ke­sil­di? Yahu Cum­hu­ri­ye­tin 100. yı­lın­da Sivas'ta sular ke­si­li­yor. O her şeyi yapan AK Parti bir ba­ra­jı mı ya­pa­mı­yor? Baraj su ka­çı­rı­yor, mus­luk­lar­dan çamur akı­yor, kum akı­yor ve bun­lar halen be­le­di­ye baş­kan­lı­ğı­na talip olu­yor­lar. Bu çar­pık düzen, bu iflas etmiş düzen, yı­kıl­ma­lı­dır, yı­kıl­mak zo­run­da­dır” diye ko­nuş­tu.


BİLGİM VAR, TEC­RÜ­BEM VAR
“Allah rı­za­sı için hiz­met et­me­ye gel­dim” diyen Cey­lan, “Bil­gim var, tec­rü­bem var. Mil­let­ve­kil­li­ği yap­tım. Bir tane Allah'ın kulu Sivas'ta Meh­met Cey­lan için iğ­ne­nin ucu kadar Sivas'ta hır­sız­lık, ar­sız­lık, na­mus­suz­luk yaptı di­ye­bi­lir mi? So­ru­yo­rum he­pi­ni­ze ya di­ye­bi­lir mi? Di­ye­mez” açık­la­ma­sın­da bu­lun­du.
SUYU AK­MA­YAN ŞEHİR
Sivas’ın AK Parti dö­ne­min­de ya­tı­rım al­ma­dı­ğı­nı öne süren Cey­lan, “Allah aş­kı­na ne yap­tı­nız Sivas’a? Suyu ak­ma­yan şehir, kal­dı­rım­la­rı te­miz­len­me­yen şehir ve ke­pe­nek su­yu­nu ka­pa­tan şehir. Ke­pe­nek su­yu­muz vardı. Biz o su­lar­dan içtik. Sivas'ın sem­bo­lü ke­pe­nek su­yu­dur” ifa­de­si­ni kul­lan­dı.
KİME PEŞ­KEŞ ÇEKERİZ DİYE UĞ­RAŞ­TI­LAR
Genç­le­rin ge­le­cek­ten en­di­şe­li ol­du­ğu­na dik­kat çeken Cey­lan, “Genç­li­ği­miz, ge­le­ce­ği­ni ga­ran­ti­de gör­mü­yor. Si­vas­lı önce İstan­bul'a gi­di­yor, İzmir'e gi­di­yor, An­tal­ya'ya gi­di­yor veya Bursa'ya gi­di­yor. Ora­dan da yurt dı­şı­na gi­di­yor. O kadar büyük bir po­tan­si­ye­li­miz var ki. Oraya gi­den­le­rin de hepsi ba­şa­rı­lı iş adam­la­rı ol­du­lar bi­li­yor mu­su­nuz? Sivas’tan hiç­bir şey al­ma­dan. Sivas’tan ka­za­nıp gi­den­le­ri ayrı tu­tu­yo­rum, on­la­rın yap­tı­ğı doğru değil. Ben de kabul et­mi­yo­rum. Bu şehri kal­kın­dır­mak o kadar kolay ki. Dün­ya­da en önem­li 3 şey var. Ener­ji, gıda ve su. Bu ol­ma­dan in­sa­nın ya­şa­ma­sı müm­kün değil. Sivas ta­rı­mın ve hay­van­cı­lı­ğın en gözde yer­le­rin­den. Ulaş'ın orada 71 mil­yon met­re­ka­re boş arazi du­ru­yor. Kime peş­keş çe­ke­riz diye uğ­raş­tı­lar, bir türlü de ba­şa­ra­ma­dı­lar. İçinde 7 tane gölet var. Ben İstan­bul'dayım ama asla Sivas'ın so­run­la­rı­na uzak de­ği­lim. Biz Sivas sev­da­mı­zı asla bir ke­na­ra bı­rak­ma­dık” diye ko­nuş­tu.


İYİ Parti Sivas Be­le­di­ye Baş­kan adayı Cey­lan, ko­nuş­ma­sı­nın de­va­mın­da şu ifa­de­le­re yer verdi:
“Se­çil­di­ği­miz­de su fi­yat­la­rı­nı yüzde 50 aşağı in­di­ri­yo­ruz, ekmek fi­yat­la­rı­nı yüzde 50 aşağı in­di­ri­yo­ruz, ta­şı­ma üc­ret­le­ri­ni yüzde 50 aşağı in­di­ri­yo­ruz. Bu ilk etap­ta söy­le­dik­le­rim eğer kur­ta­rı­yor­sa daha da in­di­re­ce­ğiz. Hayal pe­şin­de de­ği­lim. Ben iş ada­mı­yım. Ma­te­ma­tik­le, he­sa­bı­mı yap­ma­dı­ğım bir şeyi ko­nuş­mam. İşsiz­lik var var mı bu ül­ke­de? Var. 80 bin ki­şi­ye iş bu­la­ca­ğız. O kadar kolay ki. Sa­de­ce o in­san­la­rın önünü açın yeter. 80 bin kişi ika­met­gah­la­rı­nı bu­ra­ya aldı mı, 80 bin ki­şi­ye iş bul­duk mu, iş bul­ma­dı­ğım adam niye gel­sin? Hem işini bu­la­ca­ğız hem tak­sit­li ona ev ve­re­ce­ğiz ya da arsa ve­re­ce­ğiz hem de Sivas'ın sa­na­yi­leş­me­si­ne ve kal­kın­ma­sı­na kat­kı­da bu­lu­na­ca­ğız. Bun­lar zor şey­ler değil. Hilmi Bil­gin, val­la­hi benim bil­dik­le­ri­min 10’da bi­ri­ni bil­mez, be­le­di­ye­ci­lik ko­nu­sun­da. Ben 47 yıl­dır gay­ri­men­kul işi yapan, in­şa­at yapan bi­ri­yim. Bu benim işim. 47 yıl­dır bu işi ya­pı­yo­rum. Alın size tec­rü­be, alın size inanç. Sivas’ta kadın ve er­ke­ğin ra­hat­ça ya­şa­ya­bi­le­ce­ği, ka­dın­la­rın özgür genç­le­ri­mi­zin iş ve aş bul­du­ğu bir Sivas arzu edi­yo­ruz. Bütün sa­mi­mi­ye­tim­le söy­lü­yo­rum bu asla hayal değil ar­ka­daş­lar. Gel­di­ği­niz andan iti­ba­ren yani 31 Mart'tan iti­ba­ren 1 yıl içe­ri­sin­de bun­la­rın hep­si­nin ya­pıl­dı­ğı­nı veya ya­pıl­ma­ya baş­la­dı­ğı­nı gö­re­cek­si­niz” ifa­de­le­ri­ne yer verdi.

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!