Rektör Şengönül yapay zekâ ve büyük veri laboratuvarlarını açtı!

Rektör Şengönül yapay zekâ ve büyük veri laboratuvarlarını açtı!
SCÜ Rektörü Ahmet Şengönül, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek Dijital Dönüşüm Elektroniği ve Büyük Veri Analistliği laboratuvarlarının açılışını yaptı. Modern imkânlarla donatılan merkezlerde öğrenciler yapay zekâ ve IoT eğitimi alacak.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ), sanayinin dijital dönüşümüne ayak uyduracak nitelikli iş gücü yetiştirme yolunda dev bir adım attı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Sivas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek hem geleneksel sanatları inceledi hem de geleceğin teknolojilerine yön verecek yeni laboratuvarların açılışını gerçekleştirdi.

16756-3828245.jpeg

Yapay Zekâ ve Büyük Veri Dönemi

Ziyaret kapsamında, Elektronik ve Otomasyon Bölümü bünyesindeki "Dijital Dönüşüm Elektroniği" ile İstatistik Bölümü'ne bağlı "Büyük Veri Analistliği" programları için kurulan tam donanımlı bilgisayar laboratuvarları hizmete girdi. Toplamda 60'tan fazla öğrenci kapasitesine sahip olan Bilişim, Programlama ve Yapay Zekâ laboratuvarlarının yanı sıra, yenilenen PLC ve SCADA Laboratuvarı da modern bir yüze kavuştu.

16756-8541923.jpeg

Teoriden Pratiğe Teknoloji Eğitimi

Öğrenciler bu modern alanlarda; nesnelerin interneti (IoT), gömülü sistemler, endüstriyel otomasyon ve sistem entegrasyonu gibi alanlarda uygulamalı eğitim alma fırsatı bulacak. Yüksek hızlı internet ve güncel yazılımlarla donatılan laboratuvarlar, öğrencilerin teorik bilgilerini somut projelere dönüştürmesine olanak sağlayacak.

16756-11977591.jpeg

Geleneksel Sanatlara Rektör İncelemesi

Teknolojik açılışların ardından El Sanatları Bölümü'ne ait atölyeleri de gezen Rektör Şengönül; dokuma, seramik ve ahşap teknikleri üzerine yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Ayrıca, Sivas Belediyesi ve Geleceğe Bir İz Derneği iş birliğiyle yürütülen mozaik çalışmaları hakkında da yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak:Kemal Çağlayan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum