Rukiye Toy, TBMM'de Sivas yatırımlarını anlattı!

Rukiye Toy, TBMM'de Sivas yatırımlarını anlattı!
AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, TBMM'de yaptığı konuşmada Sivas'a yapılan kümülatif yatırımların 200 milyar TL'yi aştığını duyurdu. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan turizme kadar kentin çehresini değiştiren projeleri tek tek sıraladı.

AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, TBMM Genel Kurulu çalışmalarına katılarak gündem dışı bir konuşma gerçekleştirdi. Genel Kurul kürsüsünden yüce heyeti selamlayarak konuşmasına başlayan Toy, AK PARTİ hükûmetleri döneminde Sivas'a eğitimden kültüre, turizmden gençlik ve spora, ulaşımdan sağlığa kadar her alanda kümülatif olarak toplamda 200 milyar TL'yi aşan devasa yatırımlar yapıldığını vurguladı.

2026 BÜTÇESİ 1,44 MİLYARI AŞACAK

Sivas'ı eğitimin merkezi yapmak, altyapısını güçlendirmek ve kapasitesini artırmak hedefiyle yatırımlara aralıksız devam ettiklerini belirten Rukiye Toy, eğitim alanındaki yatırımların bütçe detaylarını paylaştı. Kentte 2003-2025 yılları arasında toplam 3,1 milyar liradan fazla eğitim yatırımı yapıldığını ve bu tutarın yurt içi üretici fiyat endeksine göre bugünkü değerinin 23 milyar lirayı bulduğunu ifade eden Toy, 2026 yılı hedeflerine dair şunları söyledi:

"2026 yılı içerisinde öğretmen akademisi ve beraberinde yapımı tamamlanan toplam maliyeti 930 milyonu bulan yatırımlarla toplam 206 derslik kapasiteli 17 okulumuzu eğitim camiamıza kazandırdık. Devam eden ve yapılması planlanan yatırımlarla birlikte 2026 yılı devlet yatırım bütçesi toplamda 1,44 milyarı aşacaktır."

GENÇLİK YATIRIMLARI VE TURİZMDE REKOR ARTIŞ

2002 yılında Sivas'ta sadece 8 gençlik ve spor tesisi bulunurken bu sayının bugün 67'ye ulaştığına dikkat çeken Toy, 2 bin 760 olan yurt yatak kapasitesinin ise 2026 yılı itibarıyla 19 bine yükseldiğini belirtti. Sivaslı gençlerin kazandığı madalyaların bu yatırımların bir tezahürü olduğunu dile getiren Milletvekili Toy; Gemerek, İmranlı, Suşehri, Yıldızeli ve Şarkışla ilçelerine spor salonu, Divriği'ye ise gençlik merkezi yapılmasına Bakanlıkça onay verildiği müjdesini paylaştı.

Kültür, inanç ve turizm alanındaki gelişmelerden de bahseden Toy, Sivas'ın taşınmaz kültür varlıkları olan Ulu Cami, Meydan Cami ve Abdulvahabi Gazi Cami çevre düzenleme çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Kentte Fevzipaşa Çocuk, Atatürk Çocuk ve Numan Efendi Halk kütüphanelerinin hizmete açıldığını belirten Toy, cemevlerinin bakım ve onarımı için son iki yılda 19 milyonu aşan kaynak sağlandığını, 2026 yılında ise 25 cemevinin onarımının planlandığını kaydetti. Turizm verilerindeki büyük dönüşüme de değinen Toy, işletme belgeli yatak kapasitesinin 453'ten 5 bin 495'e çıktığını, 2002 yılında 37 bin olan yıllık turist sayısının bugün 320 bini, toplam geceleme sayısının ise 500 bini aştığını belirterek Sivas'ın artık bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade etti.

SAĞLIK, KIRSAL KALKINMA VE ULAŞIMDA DEV HAMLELER

Konuşmasında köyleri ve sağlık sektörünü de unutmayan Rukiye Toy, 2026 yılı KÖYDES programı kapsamında Sivas'a yeni köy yolları, içme suyu, altyapı ve kalkınma yatırımları için 367 milyon lira ödenek ayrıldığını hatırlattı. Sağlık alanında ise projede artık sona yaklaşılan 40 ameliyathane, 223 yoğun bakım ünitesi ve 1.071 yatak kapasiteli yeni Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'nin yanı sıra aile sağlığı merkezleri ve ilçe hastaneleri ile kente en üst seviyede sağlık hizmeti sunmayı sürdüreceklerini belirtti.

Ulaştırma ve altyapı yatırımlarıyla Sivas'ı sanayinin ve lojistiğin merkezi yapmaya kararlı olduklarını ifade eden Toy, ulaşımı rahatlatacak projeleri şöyle sıraladı:

Açılışı yapılan Yağdonduran Tüneli'nin ardından yapımı devam eden Geminbelli Tüneli, yatırım programında yer alan Çamlıbel Tüneli ve Kuzey Çevre Yolu projeleriyle şehir trafiği önemli ölçüde nefes alacak. Demirağ Organize Sanayi Bölgesi Atık Su Arıtma Tesisi yatırımı da bölgenin gelişimini doğrudan olumlu etkileyecek. Ayrıca, inşaatında sona gelinen terminal binası, havalimanına yapılan ek pist ve ısrarlı takipler neticesinde kente kazandırılan yeni hızlı tren ile uçak güzergâhları sayesinde vatandaşlar Sivas'a çok daha konforlu ulaşabilecek.

"TEK DERDİMİZ TÜRKİYE VE TÜRKİYE YÜZYILI'NI İNŞA ETMEKTİR"

Türkiye'nin ve Sivas'ın geldiği bu başarı noktasının aziz milletin duası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sarsılmaz liderliği ve 23 yıldır işbaşında olan vizyoner kadrolar sayesinde mümkün olduğunu belirten AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, konuşmasını şu güçlü mesajla tamamladı:

"Bugün bu mücadelenin kutlu bir neferi olarak bizim de bir tek derdimiz vardır, o da Türkiye'dir ve Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmektir. Durmak yok, yola devam diyor ve Sivaslı hemşehrilerimizi ve sultan şehri hasretle selamlıyorum."

Kaynak:Elif Elmalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.