Şarkışla'da bir ilk gerçekleşiyor! Yıllardır beklenen tesis için geri sayım başladı!

Şarkışla'da bir ilk gerçekleşiyor! Yıllardır beklenen tesis için geri sayım başladı!
Şarkışla Belediyesi, Yıldırım Mahallesi Mezarlığı'nda ilçenin ilk modern gasilhane ve morg binasının yapımında sona yaklaştı. Tesis yakında hizmete açılacak.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde uzun yıllardır eksikliği hissedilen önemli bir sosyal ve dini altyapı hizmeti daha hayata geçiriliyor. Şarkışla Belediyesi tarafından Yıldırım Mahallesi Mezarlığı’nda başlatılan ilçe tarihinin ilk gasilhane ve morg tesisi projesinde inşaat çalışmalarında son aşamaya gelindi.

829409715-28808522205408769-7880594153889944315-n.jpg

Belediye Başkanı Kasım Gültekin koordinasyonunda yürütülen altyapı hamleleri kapsamında, vatandaşların acılı ve zor günlerinde hizmet alabileceği modern bir kompleks ilçeye kazandırılıyor.

829104707-2379169249579247-2246114101787743004-n.jpg

160 metrekarelik modern ve donanımlı tesis

Toplam 160 metrekare alan üzerine inşa edilen tesis; cenaze hizmetlerinin daha hijyenik, düzenli ve dini vecibelere uygun şartlarda yürütülmesini sağlayacak şekilde tasarlandı.

Proje bünyesinde şu alanlar yer alıyor:

  • Bay ve bayan ayrı gasilhane üniteleri

  • 6 cenaze kapasiteli modern soğutmalı morg

  • Gassal odaları

  • Vefat yakınları için bekleme salonu

  • Hizmet ve depo alanları

"Vatandaşlarımızın hüzünlü anlarında yanındayız"

Şarkışla Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirmede, tesisin ilçe halkına hayırlı olması temennisinde bulunularak; “Hemşehrilerimizin en zor ve en hüzünlü anlarında ihtiyaç duyacakları cenaze hizmetlerini daha sağlıklı, hijyenik ve uygun şartlarda sunabilmek adına hayata geçirdiğimiz tesisimizi çok kısa süre içerisinde tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine açacağız. Şarkışla’mızın ihtiyaçlarını bir bir çözmeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Sevim Taş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.