SCÜ ve Milli Eğitim'den ortak adım
Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü arasında, yaygın eğitim faaliyetleri kapsamında eğitim, araştırma, kültür ve sanat alanlarını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.
Rektörlük makamında düzenlenen törende protokol, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül ile Sivas İl Milli Eğitim Müdür Fatih Erdoğan tarafından imza altına alındı. Törende ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayati Öztürk ile Sivas Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Gevher Gümüşer de hazır bulundu.
İmzalanan protokol ile iki kurumun bilgi ve birikimlerinin bir araya getirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda yaygın eğitim çerçevesinde kurslar düzenlenmesi, bilimsel ve kültürel faaliyetlerin yürütülmesi, öğrenci ve öğretmen görevlendirmeleri, staj, mentörlük ve atölye çalışmalarıyla sürdürülebilir bir iş birliği ortamının oluşturulması planlanıyor. Ayrıca uygulamalı sanatlar ve kültürel miras alanlarında Sivas Olgunlaşma Enstitüsünün uygulama kapasitesinden yararlanılacak.
İmza töreninin sonunda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül’e günün anısına hediye takdim edildi.
Kaynak:Fatma Oruç


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.