Şehit Aileleri ve Gazileri Derneğinin ihtiyacını Bilgin karşıladı
Sivas İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantılarında Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin kamera ve ses sistemi ihtiyacının karşılanması için 135 Bin TL ödenek aktarılması konusu Meclis gündemine gelmişti. Konu hakkında İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Burak Caner bilgi vermiş akabinde Meclis Başkanı Mehmet Şarkışla ödeneğin hayırseverler aracılığıyla yapılabileceğini belirtmişti. Konu Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmişti.
Bugün gerçekleştirilen son oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cabir Duman konuya ilişkin komisyon raporunu okudu. Duman, “Komisyonumuzca yapılan değerlendirmeler sonucunda Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin ihtiyacı olan güvenlik kamerası ve ses sistemi yatırımı için gereken 135 bin TL ödenek ilimizdeki hayırseverler tarafından karşılanmıştır. Bu nedenle herhangi bir ödenek aktarımına gerek kalmamıştır” dedi.
Akabinde konuşan Meclis Başkanı Mehmet Şarkışla ise konunun kamuoyunda spekülasyonlara yol açtığını belirterek, “Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin ihtiyacı olan parayı eski Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin tarafından karşılanmış olup, Derneğimizin sıkıntısı çözüme kavuşmuştur. Hilmi Bilgin’e teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak:Hayrullah AĞKAŞ - Elif ELMALI
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.