USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ŞEHİTLER UNUTULMAYACAK

ŞEHİTLER UNUTULMAYACAK

ŞEHİTLER UNUTULMAYACAK
07-03-2017 08:19
Google News


AHMET TIRPAN

Sivas Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından ?15 Temmuz Şehitleri Unutma Unutturma? isimli anma programı düzenlendi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen programa Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, 15 Temmuz Şehidi Hemşerimiz Halil Kantarcı´nın Babası Ali Kantarcı, 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma programında konuşma yaparak katılımcılara seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, 15 Temmuz gecesinde büyük bir mücadele verildiğini belirterek; Kahraman Şehit Halil Kantarcı´nın isminin yaşatılması için yeni yapılacak olan bir okula verileceği müjdesini verdi.

?DARBE GİRİŞİMİNİ UNUTTURMAYACAĞIZ?

Darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak için çalışma yapacaklarını belirten Altınsoy; ?Tarihte unutulmaz olaylar ve bu olaylarda unutulmaz kahramanlar olmuştur. Bizim tarihimizde de not düştüğümüz o kadar çok olay var ki işte bu olaylardan bir tanesi de 15 Temmuz gecesi yaşadığımız daha etkisini de atlatamadığımız, yara sıcak olduğu için yaranın da büyüklüğünü fark edemediğimiz, gün geçtikçe de daha fazla hissettiğimiz bu olayı unutmamız mümkün değil. Bu olayı unutturmamız da mümkün değil. Bundan dolayı da Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Halk Eğitim birimi olarak; çünkü halk eğitmek, halka gerekli olan bilgileri tekrar tekrar vermek bizim en önemli görevlerimizdendir. Eğitmek ve bu olayları atlatmak amacıyla böyle bir gece düzenledik? ifadelerini yer verdi.

?MÜCADELE ZAFERLE SONUÇLANDI?

?Tarih tekerrürden ibaret? sözleriyle Çanakkale Zaferine atıfta bulunan Altınsoy, dış güçlere karşı millet olarak mücadele verildiğini ve Çanakkale Savaşında olduğu gibi yine mücadelenin zaferle sonuçlandığını söyledi.

?ZAMANINDA MÜDAHALE DARBE GİRİŞİMİNİ PÜSKÜRTTÜ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım´ın zamanında müdahale etmesiyle girişimin kısa sürede püskürtüldüğünü anlatan Altınsoy; ?Tarihimiz çok çeşitli olaylarla doludur. Çok geçmişe gitmeden yüz yıl öncesine bakacak olursak Çanakkale de çok çeşitli etnik gruplar gelip bizim ülkemizi işgal etmeye çalışmışlarsa yüz sene sonra tarih tekerrürden ibaret yine aynı şekilde ülkemizi darbe yoluyla işgale teşebbüs etmişler ama bizim milletimizin feraseti o gece gökten bilmediğimiz göremediğimiz ama yardım geldiğine inandığımız meleklerin, Allah´ın yardımı, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve devletimizin ilgili kurumlarının zamanında ve anında müdahalesiyle püskürtülmüş oldu? dedi.

?COĞRAFYAMIZ HERKESİN İŞTAHINI KABARTIYOR?

Türk Coğrafyasının tarihte olduğu gibi günümüzde de dış güçlere cazip geldiğini kaydeden Altınsoy; ?Bizim bulunduğumuz coğrafya herkesin iştahını kabartan, herkesin üzerinde gözün olduğu bir coğrafya. Bunu hamasi duygularla söylemiyorum. Bunu 1071´de bu topraklara geldikten sonra zaman zaman yapılan saldırılardan anlıyoruz. Bizim ülkemiz üzerinde oynanan oyunlardan anlıyoruz. Cumhuriyetimizi kurmadan önce Osmanlı Devletine 100 yıl 200 yıl kadar oynanan oyunlardan anlıyoruz. Her halükarda bizim topraklarımız boş bırakılmayacaktır. Mutlaka birileri bizim üzerimizde plan yapacaktır. Ondan dolayı bizlerin ferasetli olmamız, bunları unutmamamız, unutturmamamız gerekiyor. Yani bizim topraklarımızda bu gün bu olaylar olmuştur ama 7 sene sonra 10 sene sonra bu olaylar bir daha olmayacak anlamına gelmez? şeklinde konuştu.

?VATAN SÖZ KONUSU İSE GERİSİ TEFERRUATTIR?

15 Temmuz gecesi siyasi görüşü, duruşu ve çizgisi farklı her kesimden insanın tek bir vücut olarak meydanlarda yer aldığını ifade eden Altınsoy; ?Biz 15 Temmuz gecesi tüm halkımız, milletimiz şunu yaptı; ?Bizim partimiz, siyasi görüşümüz, mezhebimiz, meşrebimiz farklı olabilir ama vatan söz konusu olduğu zaman bunların hepsi teferruattır´ dediler ve hepsi o gece meydana çıktılar. Meydanlarda çok farklı insanlar vardı. Bunlarda mı burada dediğimiz insanlar vardı. 15 yaşında gençler vardı. Bu gençlik nereye gidiyor, bu gençlik nasıl dediğimiz insanlar o gece bizim ümidimizi yeniden canlandırdı. Dolayısıyla biz şu mesajı verdik tüm dünyaya, ?İçimizde ufak tefek değişiklikler var ama bunlar da bizim kültür zenginliğimizdir. Vatan söz konusu olduğunda hep birlikte gerekli mücadeleyi yaparız ve gerekirse canımızı da veririz.? Bu mesajı 15 Temmuz gecesi göstermiş olduk? dedi.

?HEPİMİZ BİRER KAHRAMANIZ?

Tarihte olduğu gibi günümüzde de nice kahramanların olduğunu, 15 Temmuz Şehidi Halil Kantarcı ve 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat gibi kahramanlarla tankların önüne geçildiğini anlatan Altınsoy; ?Bu darbeyi yapanlar şunu hesap edemediler, bizim tarihimizde Nene Hatunlarımız olduğu gibi, Fatih Sultan Mehmetlerimiz olduğu gibi, Ulubatlı Hasanımız olduğu gibi şimdi de o insanlarımız var. Hepimiz birer Ulubatlı Hasanız, hepimiz birer Nene Hatunuz, hepimiz birer kahramanız ki o gece isimlerini tarihe altın harflerle yazdıran yeni isimlerimiz ve yeni kahramanlarımız ortaya çıktı. Ömer Halisdemir gibi hemşerimiz Murat Ertekin gib, Halil Kantarcı gibi burada Safiye Bayat gibi isimlerimiz var. Biz evde televizyonda izlerken kim bu tankların üzerine yürüyen, mücadele eden kahraman kim dedik. Yarın herhangi bir şey olduğu zaman yine kahramanlar içimizden çıkacak, aynı mücadeleyi tekrar vereceğiz, aynı şekilde imanımızı ve biz gerçek bir mücadele vererek şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da topraklarımızı kimseye çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz? ifadelerine yer verdi.

?15 TEMMUZ DİĞER DARBELERDEN FARKLI?

 ?Bizim çocuklarımızla bizim insanımıza kurşun sıktırdılar´ sözleriyle FETÖ´nün çocuklar ve gençler üzerinde oynadığı oyunlara dikkat çeken Altınsoy; ?15 Temmuz´un diğer darbelerden, diğer müdahalelerden çok farkı vardı. Diğer müdahalelerle insanlar biliyordu ki emeller açık ve belli ama maalesef bu sefer öyle bir şey yaptılar ki, bizden biri olarak gösterdikleri, bizim içimizdeki insanlarımızı, en zeki çocuklarımı aldılar. Emanet ettik verdik ki adam etsinler, yetiştirsinler ama maalesef FETÖ Terör Örgütü aldı bizim çocuklarımızı, bizim insanımıza kurşun sıktırdılar? şeklinde konuştu.

?BİZDEN GİBİ GÖRÜNDÜLER?

FETÖ Terör Örgütü´nün masumane yaklaştığını daha sonra ise Haşhaşi zihniyetiyle gençleri tehlikeli bir noktaya taşıdığını kaydeden Altınsoy; ?Daha önce bir neslimiz Çanakkale´ye gitti ve mücadele etti. Sivas Lisesinden ve Sivas´tan birçok hemşerimiz gitti. O dönemde birçok akademisyen ve bilim adamı Çanakkale´de şehit oldu. Ama biliyoruz ki o dönem bir vatan mücadelesiydi şehit oldular. Fakat şimdi öyle bir neslimizi aldılar ki 20-30 senedir bizim çocuklarımızı bizden gibi göründüler. Bizde iyi niyetli olduğunu düşündük. Ama aldılar çocuklarımızı öyle bir noktaya getirdiler ki; Sayın Cumhurbaşkanımızın Haşhaşi dediği mantıkla bizim çocuklarımızı bize kurşun sıkacak noktaya getirdiler. Bundan sonraki tarihimizde de bu tip örgütlenmelere ve paralel devlet yapılanmalarına daha fazla dikkat etmeliyiz? dedi.

?DARBE GİRİŞİMİNİ UNUTTURMAYACAĞIZ?

Bu olayların tekrarlanmaması için Milli Eğitim Bakanlığı olarak mücadeleyi sürdüreceklerini, çocuklara 15 Temmuz Darbe Girişimini unutturmayacaklarını ifade eden Altınsoy; ?Askerimiz ve polisimiz nasıl yurt içinde ve yurt dışınca mücadele veriyorsa biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak da okullarda aynı mücadeleyi veriyoruz. Bu olayları unutturmuyoruz, unutturmayacağız. Çünkü kalem kılıçtan keskindir. Bir ülke kılıçla fethedilir ama kültür ve kalemle ayakta durur. Dolayısıyla okullarımızı da birer kale olarak görüyoruz. Çocuklarımızı bu bilinç yetiştirmeye, öğretmenlerimizi bu bilinçle yönlendirmeye çalışıyoruz. Bakanlığımız bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. Bundan sonraki süreçte benim ümidim çok taze. Geleceği karanlık görmüyorum. Bizde böyle bir millet olduğu sürece madem ölüm tek bir defa gelecek neden o da Allah için olmasın düşüncesiyle biz nice darbeleri, nice dış güçleri püskürtürüz. Buna hazırlıklıyız. Gerek ordumuz, gerek askerimiz ve gerek eğitim ordumuzla hazırız. Buradan tüm dünyaya ilan ediyorum; bizim vatanımıza göz dikenlerin gözlerini çıkarırız. Tek Vatan, tek Devlet, tek Bayrak ve tek Millet şuuru ile gerekli mücadeleyi yaparız ve ölmeye hazırız. Çocuklarımızı da bu şuurla yetiştiriyoruz? şeklinde konuştu.   

Milli Eğitim Müdürü Altınsoy´un konuşmanın ardından konuşma yapan 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat, 15 Temmuz gecesi gördüklerini anlattı.

?15 TEMMUZ´U AĞLAYA AĞLAYA BİTİREMEDİK?

15 Temmuz gecesi tankın önüne durarak askerlere uyarılarda bulunan Bayat; ?15 Temmuz´a ağlaya ağlaya bitiremedik. Hain ve kanlı bir kalkınma girişimi sonucunda üzüldük. Onlar çok haindiler bu yüzden bunları hiç unutmayın. İnsanın doğasında intikam duygusu vardır ama biz intikam duygusunu Allah´a bıraktık çünkü Allah intikam alanların da en hayırlısıdır. Allah o gün biz gibi inananları muzaffer eyledi. Bu bir mucizedir. Bir hiç uğruna kardeşlerimiz şehit olduğu için içim yanıyor. Biz millet olarak çok güçlüyüz ve çok iyiyiz. Herkes bunun farkında. Bizi sindiremiyorlar, yediremiyorlar, istemiyorlar. Ama biz güçlü iri ve diriyiz? ifadelerine yer verdi.

?OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM?

Programa katılan hemşerimiz Şehit Halil Kantarcı´nın Babası Ali Kantarcı, oğlu ile gurur duyduğunu söyledi. Halil Kantarcı´nın vatanı, milleti ve bayrağı için şehit olduğunu söyleyen Baba Ali Kantarcı; ?Bu günlerde bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Halil İstanbul´lu olarak yazıldı ama Halil Sivaslıdır. Her yıl Sivas´a gelip Sıla-i rahim yapardı. Oğlum Halil, vatanı, milleti, namusu için öldü. Bundan dolayı ben Halil ile gurur duyuyorum? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından programa katılan 15 Temmuz Şehidi Hemşerimiz Halil Kantarcı´nın Babası Ali Kantarcı, 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat´a çeşitli hediyeler verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!