Şeker Fabrikasında Zehirlendiler! 10 Kişi Sivas’a Getiriliyor!
Şeker Fabrikasında Zehirlendiler! 10 Kişi Sivas’a Getiriliyor!
Kayseri Şeker’e bağlı Turhal Şeker Fabrikası’nda kireç ocağından sızan karbonmonoksit gazından etkilenenlerin sayısı 45’e yükselirken, hastalardan 10’unun ileri oksijen tedavisi için Sivas Numune Hastanesi’ne sevk edileceği açıklandı.
Fabrikada yürütülen çalışma sırasında meydana gelen gaz sızıntısının ardından rahatsızlanan 45 kişi sağlık ekipleri tarafından hastanelere kaldırıldı. Hastaları ziyaret eden Tokat Valisi Abdullah Köklü, olayın karbonmonoksit zehirlenmesi olduğunu belirterek 35 kişinin sağlık durumunun iyi, 10 kişinin ise orta düzeyde olduğunu bildirdi. Entübe edilen bir hastanın da entübasyondan çıkarıldığı ve sağlık durumunun orta seviyeye döndüğü açıklandı.
Tedavisi devam eden hastalardan 8’inin Sivas Numune Hastanesi’ne sevk edildiğini belirten Vali Köklü, 2 kişinin daha Sivas’a gönderileceğini açıkladı. Böylece toplam 10 kişi Sivas’ta ileri oksijen tedavisi görecek. Sevklerin hastaların durumunun ağırlaşması nedeniyle değil, tedbir ve müşahede amacıyla gerçekleştirildiği vurgulandı.
Gazdan etkilenenler arasında fabrikanın itfaiye personeli ile bir polis memurunun da bulunduğu belirtildi. Güvenlik önlemi aldığı sırada açık havadaki gaz sızıntısından etkilenen polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Fabrikada AFAD ve ilgili ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü, bölgede yeni bir risk oluşmaması için gerekli önlemlerin alındığı ve durumun ekipler tarafından takip edileceği kaydedildi.
Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.