USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas 4 Eylül Cemiyeti'nden İsrail'e Kınama

Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Derneği ve kentte görev yapan basın mensupları İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

22-10-2023 13:20
SİVAS
Google News

Erkan YILDIZ

Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Derneği ve kentte görev yapan basın mensupları Süper Lig’de oynanan Sivasspor -Kasımpaşa maçı öncesi İsrail’in, Filistin’e yönelik saldırılarını kınadı.

Filistin ve Türk bayraklarıyla 4 Eylül Stadyumu önünde İsrail’e tepki gösteren cemiyet üyeleri ve basın mensupları Filistinlilere yönelik saldırıların bir an önce durdurulmasını istedi.

Cemiyet üyeleri ve basın mensupları adına basın açıklamasını okuyan Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Derneği, “Tüm Dünya 7 Ekim tarihinden bu yana İsrail’in Filistin’e yönelik uyguladığı terör saldırılarına şahitlik etmektedir. İsrail; sivil asker ayrımı yapmadan, hastane ve ibadethane gözetmeden bebeklerden görevini yapmaya çalışan gazetecilere kadar herkesi gözü dönmüşçesine katlediyor. Saldırılarında fosfor bombasına varana kadar birçok kitle imha silahını kullanan bu terör devleti insanlık suçunun yanı sıra Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen savaş suçlarını da işlemektedir.  Birleşmiş Milletlerin bu soykırıma sessiz kalması, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da her fırsatta dile getirdiği gibi bu yapının meşrutiyetini tartışılır hale getirmiştir. Türk, her daim mazlumun umudu olduğu gibi yaşanan bu insanlık dışı işgal girişiminde de tarihin kendine yüklediği kutsal sorumluluğu yerine getirecektir, buna inancımız tamdır.” dedi.

Birleşmiş Milletler başta olmak üzere batılı toplumların bu vahşete duyarsız kaldığına dikkat çeken Karahan, gazeteciler olarak saldırılara duyarsız kalamadıklarını belirterek “Bizler, Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti mensupları olarak katil devlet İsrail ve yandaşlarını şiddetle kınıyoruz. Bu süreçte kararlılıkla tavrını ortaya koyan devletimizin de yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.  Terör devleti İsrail’in ablukası altındaki Gazze Şeridinde bugüne kadar yaklaşık 1800’ü çocuk 4 bin 500’e yakın Filistinli hayatını kaybetti. Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), saldırılarda 16 gazetecinin hayatını kaybettiğini, 3 gazetecinin ise kayıp olduğunu duyurdu. Bu vesile ile hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize ve meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!