USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Sivas'a Gelen Yeni Öğrenciler Dev Firmaları Yerinde Gördü

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine (SBTÜ) bu sene kayıt yaptıran öğrenciler, oryantasyon programı kapsamında ASELSAN, HAVELSAN, TUSAŞ başta olmak üzere Türkiye’nin gözbebeği firmalarını ziyaret ettiler.

Sivas'a Gelen Yeni Öğrenciler Dev Firmaları Yerinde Gördü
03-10-2023 09:20
SİVAS
Google News

Ömer ÜN

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) ailesine bu yıl kayıt yaptıran öğrenciler, SBTÜ 2023 Yılı Yeni Kayıt Öğrenci Oryantasyon Programı kapsamında il dışında bulunan çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret etti.

Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğrencileri Adana'da Manier Tohumculuk Firmasını ziyaret etti.  Laboratuvarlarda, seralarda ve arazide yapılan çalışmalar hakkında Manier Tohumculuk Müdürü Sayın İbrahim Mancak tarafından öğrencilere bilgi verildi.  SBTÜ Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin oryantasyon programı kapsamında gerçekleştirdiği teknik gezinin ikinci durağı Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü oldu.

ASELSAN’I ZİYARET ETTİLER

SBTÜ Uçak Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin havacılık ve savunma sanayisini ve bu alandaki kariyer imkanlarını yakından tanımaları amacıyla Ankara'daki ASELSAN Gölbaşı Yerleşkesi ziyaret edildi. Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul ile birlikte akademik ve idari personelin de öğrencilere eşlik ettiği teknik gezide; ASELSAN Kurumsal İletişim Müdürlüğü personeli Arzum Kopşa tarafından ASELSAN'da havacılık ve savunma sanayi alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Oryantasyon Programı kapsamında Bitki Koruma Bölümü öğrencileri de Konya Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesini ziyaret etti. Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Rahim Ada, öğrencilere Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisliği hakkında bilgi verdi.

HAVELSAN’IN TESİSLERİNİ GEZDİLER

SBTÜ’lü öğrenciler  savunma, simülasyon, bilişim, ülke güvenliği ve siber güvenlik alanlarında 40 yıllık deneyimi ile uçtan uca yeni teknolojiler sunan HAVELSAN’ı da ziyaret etti.  Uçak Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerine yeni kaydolan öğrenciler, Oryantasyon Programı İl Dışı Teknik Gezileri kapsamında Ankara’daki Hava Elektronik Sanayi A.Ş. (HAVELSAN) tesislerini ziyaret etti.  Rektör Prof. Dr. Kul ile birlikte akademik ve idari personelin de öğrencilere eşlik ettiği teknik gezide Türkiye’nin en büyük teknoloji firmalarından biri olarak kabul edilen, deneyimi, uzman çalışanları, ileri teknolojiye dayalı yazılım yoğun özgün çözüm ve ürünleriyle uluslararası pazarda lider bir marka olan HAVELSAN’ın tesisleri, faaliyetleri ve kariyer imkanları öğrencilere tanıtıldı.

KARİYER İMKANLARI HAKKINDA ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Uçak Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerine yeni kaydolan öğrenciler Oryantasyon Programı İl Dışı Teknik Gezileri kapsamında Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) tesislerini ziyaret etti.  Rektör Kul ile birlikte akademik ve idari personelin de öğrencilere eşlik ettiği teknik gezide ülkemize ve dost ülkelere savunma ve havacılık alanında birçok ürünler sunan aynı zamanda her geçen gün teknolojik yönünü ve mühendislik alt yapısını güçlendiren ülkemizin göz bebeği TUSAŞ’ın tesisleri, faaliyetleri, projeleri ve kariyer imkanları hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

SBTÜ’ye 2023 yılında kayıt yaptıran öğrencilere yönelik hazırlanan SBTÜ Oryantasyon Programı kapsamındaki il dışı teknik gezilerinin bir sonraki durağı savunma teknolojilerinde Türkiye’yi bağımsız kılma ülküsüyle hareket eden ve savunma sanayisine rekabet gücü ve katma değeri yüksek teknolojiyi, ürünleri ve hizmetleri AR-GE yoluyla sağlamayı hedefleyen TÜBİTAK SAGE oldu.  Uçak Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerine kayıt yaptıran öğrencilere ağırlıklı olarak güdümlü/güdümsüz mühimmatlar ve füze sistemleri üzerine çalışan, savunma sanayisine ürün, bilgi, altyapı ve nitelikli insan gücü kazandıran TÜBİTAK SAGE’nin tesisleri, faaliyetleri ve kariyer imkanları hakkında bilgi verildi.

Bitki Koruma Bölümü öğrencileri ise Konya'da Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünü ziyaret etti.  100 yılı aşkın bir süredir ülkemiz tarımına, üretimine katkı sağlayan enstitüde yürütülen araştırma çalışmaları ve tarımsal üretim sektörü hakkında öğrencilere bilgi verildi.

Sivas İrade- Sivas gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!