USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin," Yapacak Çok İş Var"

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas'ta faaliyet gösteren yazılı ve görsel basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

01-09-2023 13:49
SİVAS
Google News

Ömer ÜN 

Meva Kafe’de düzenlenen programda görev süresindeki 4 buçuk yılı değerlendiren Başkan Bilgin, devam eden ve planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Görev süresi boyunca pandemi ve deprem başta olmak üzere olağanüstü bir dönem geçirdiklerini belirten Bilgin, buna rağmen millete hizmet hedefi doğrultusunda önemli çalışmalar yaptıklarını dile dile getirdi.

Sivas’a hizmet etmekten onur duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan  Bilgin, “Yaklaşık 7 yıl milletvekili olarak hizmet ettik. Daha sonra bakan yardımcısı olarak görevlendirdik. Bakan yardımcılığı görevindeyken Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Sivas belediye başkan adayı olarak gösterildik ve milletimizin desteğiyle de birlikte bu göreve talip olduk. 4 buçuk  yıldır da bu görevi yapıyoruz. Bizim siyaset anlayışımızla esas olan hizmettir. Makamların gelip geçtiği, makamların hizmetin bir aracı olduğuna inanarak hizmet ediyoruz” dedi.

Görev süresi boyunca bir sonraki dönem için adaylığın altyapısını oluşturma amacıyla hareket etmediğini belirten Bilgin, “5 yıllık süreyi dolu dolu, artıların çok olduğu, ‘Allah razı olsun’ diyenlerin çok olduğu, şehrin gelişimine, vizyonuna, geleceğine katkı sağlayacak projelerle tamamlamayı hedefliyorduk. Bu noktada da 5 yılımızı tamamlamış oluyoruz. Artık son döneme girmiş bulunuyoruz. Bunun sonuçta kararını milletimiz verecek. Yaptıklarımız oldu, yapamadıklarımız oldu. İnşallah 2024 seçiminde de genel merkezimizle görüşmelerimiz neticesinde bu millete 5 yıl daha hizmet etmek üzere adaylığımızın devamı noktasında yola çıkabilme arzumuz vardır. Milletin verdiği kararla birlikte inşallah 31 Mart'tan sonra da 5 yıllık süre zarfında edindiğimiz tecrübeyle birlikte bu şehri daha ileriye götüreceğiz. Bu şehre misyon katacak, bu şehirde yaşayan her bir ferdin kendini daha mutlu hissedeceği, kalkınmış, gelişmiş ve Türkiye Yüzyılına yakışır bir Sivas'ı inşa etmek adına önümüzdeki süreçte de Sivas'a hizmet etmenin gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu.

Görev süresi boyunca ulaşım ve otopark projelerine önem verdiklerinin altını çizen Bilgin, “Şehirde önem verdiğimiz belli alanlar oldu. Ulaşım projelerini önemsedik. Çünkü şehirler büyüdükçe, zenginleştikçe, araç ve trafik yoğunluğu arttıkça, şehirlerin önündeki en büyük sorun ulaşım sorunu olarak görülüyor.  Bu noktada ulaşım projelerimizi önceledik ve büyük önem verdik. Bu kapsamda İstiklal Alt Geçit projemizi tamamladık, bitirdik ve hizmete açtık. İnşallah önümüzdeki süreçte birkaç ay içerisinde de İstiklal Projesi'nin önemli bir etabı olan eski Özel İdaresi Makine Ekipman Tesislerinin yıkılmasıyla birlikte Numune Hastanesi'ne bağlanmış olacağız.  Bununla birlikte o bölge tamamen rahatlamış olacak. İnşallah 29 Ekim'de Erzincan- Ankara bağlantı yolunun bir kısmını kullanıma açacağız. Ulaşım projelerinden Stadyum Yanı Üst Geçit Projesini bitirdik, açılışını yaptık; o bölgeyi rahatlatacağız. Fatih Mahallesine kadar yolu bağlanmış olacağız ve devamında da bu bağlantı yolunu askeriyenin içinden açık hava modeliyle geçerek Paşa Fabrikası yolundan tekrar Alibaba bağlantı, Çayboyu bağlantı yoluyla birlikte şehir içerisinde yeni bir hat oluşturmuş olacağız. Bununla bağlantılı olarak da Çayboyu bağlantı yolunu bağlayacağız. Bağlantı yolu da inşallah Ekim ayının sonuna doğru açmış olacağız.” diye konuştu.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Fatih Mahallesindeki Türk-İş Blokları başta olmak üzere Esentepe ve Eski Sanayi Sitesi’ndeki kentsel dönüşüm projelerinde herhangi bir sıkıntı olmadığının altını çizen Bilgin,  “Türk- İş Bloklarında hak sahipleri bize gelmişti. Süreci şeffaf bir şekilde kendilerine anlattık. Amacımızın ne olduğu, derdimizin ne olduğunu anlattık. Onlar da taleplerini anlattılar ve ortada bir yanlış anlaşılma, bilgi kirliliği, birilerinin maalesef her zaman olduğu gibi ‘Projeyi nasıl engelleyebiliriz’ anlayışıyla, yanlış bilgilerle farklı bir algı oluşturulmaya çalıştığını da hak sahipleri görmüş oldu. Kendileriyle gayet güzel bir şekilde karşılıklı talepleri, istekleri, ihtiyaçları, beklentileri dinleyerek süreci tamamlamış olduk. İnşallah önümüzdeki süreçte yeni bir proje hazırlayıp kendilerine sunacağız ve kendilerinin mutabık kaldığı projeyi yaparak onların daha sağlıklı, daha nitelikli, daha güvenli konutlarda yaşaması için üzerimize düşeni yapacağız. Sivas'ta kentsel dönüşümün işleyiş noktasında Allah'ın izniyle bir problem yok” şeklinde konuştu.

HEP BİRLİKTE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Sivas’a hizmet etmenin gayreti içerisinde olduklarını aktaran Başkan Bilgin, “Bunu devam ettireceğiz. Vakit hızlı geçiyor ama yapacak çok iş var. Yaptıklarımız, yapamadıklarımız, eksik bıraktıklarımız var. İnşallah hızlı bir şekilde hizmete kazandırdığımız 30’a yakın büyük eserimizin açılışını yine hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız,  milletimizin hizmetine sunmuş olacağız ve aynı şekilde hız kesmeden de kara sevdamız Sivas'a hep birlikte hizmet etmenin gayreti içinde olacağız” açıklamasında bulundu.

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!