Sivas Belediyesi'ne yeni hizmet binası! Temel seneye atılacak
Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un seçim vaatleri arasında yer alan yeni belediye hizmet binası için ön hazırlıklar titizlikle yürütülüyor. 2026 yılında temeli atılması planlanan proje kapsamında tüm görüş ve öneriler hassasiyetle değerlendiriliyor.

Abdullah Gül Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden Doç. Dr. Nisa Semiz, Dr. Ayşegül Kıdık ve Dr. Ahmet Türel ile mimar Zeynelhan Sipahi, geliştirdikleri örnek proje önerilerini Başkan Uzun’a sundu. Sunumda, binanın fonksiyonelliği, kent dokusuyla uyumu ve sürdürülebilir mimari yaklaşımlar öne çıktı.

Yetkililer, yeni belediye binasının şekillenme sürecinde farklı ekip ve uzman gruplarından gelecek projelerin de değerlendirileceğini belirtti. Belediye, Sivas’ın geleceğine yön verecek, modern ve kullanışlı bir hizmet binası hedefiyle çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü açıkladı.

Kaynak:Ömer Ün

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.