USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SiVAS ELLERiNDE KiTAP OKUNACAK

SiVAS ELLERiNDE KiTAP OKUNACAK

SiVAS ELLERiNDE KiTAP OKUNACAK
07-09-2017 05:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Sivas Valisi Davut Gül, yarın açılışı yapılacak 6. Kitap Günleri etkinliği öncesinde Buruciye Medresesi´nde basın mensupları ile bir araya geldi. Kitap Günleri etkinliği ile ilgili bilgiler veren Vali Gül, tüm Sivas halkını Kitap Günleri etkinliğine davet etti.

Vali Gül, ?4 Eylül etkinlikleri kapsamında bu sene altıncısını düzenleyeceğimiz Kitap Fuarı yine ket meydanında gerçekleştirilecek. Gelen misafirlerimiz, sanatçılarımız ve kültür adamlarımız Buruciye Medresesi içerisinde söyleşilerini, imza günlerini ve şiir dinletilerini yapacaklar. Bu sene geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Âşıklar Bayramını düzenledik. Yine ilk kez Sanayi Fuarını düzenleyeceğiz. Yine Kurban Bayramı öncesinde bu yıl dördüncü kez Tarım Fuarımızı düzenledik. Cuma günü de inşallah Kitap Günleri´nin açılışını yapacağız? dedi.

ONUR KONUĞU; İLBER ORTAYLI

Bu yıl düzenlenecek olan programın onur konuğunun ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı olacağını belirten Gül, ?Kitap Günleri etkinliği Cuma günü İlber Ortaylı Hocamızla başlayacak. Sivas´ta yaşayan şair ve yazarlar da yine halkımızda bir araya gelecekler. İlber Ortaylı´nın yanı sıra Aldülkadir Selvi, Mehmet Çelik, Mete Yarar, Nedim Şener, Yaşar Hacısalihoğlu, Ömer Döngeloğlu, Yasin Aktay, Emre Bağcı gibi kendi alanlarında uzman olan yazarlarımızı ağırlayacağız. Yine Kitap Günleri etkinliği kapsamında bir broşür hazırladık. Yazarlarımızı toplumun her kesimine hitap edecek kişileri seçmek için özen gösterdik. Diğer taraftar Sivasspor Kulübü Sivas´ın önemli bir değeridir. Bir programımızda da gerek Kulüp Başkanı gerek Teknik Direktörümüz başta olmak üzere geçmiş yıllarda Sivasspor´a emeği geçen kişilerle bir araya geleceğiz? ifadelerini kullandı.

-PROF. DR. İBRAHİM KALIN DA KATILACAK

Etkinlik ile ilgili bilgiler veren Vali Gül, şöyle devam etti:

?Ayrıca kitapçıklarımızda yer almıyor ama Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kalın da ilimize gelecek. Kendisi dış politika anlamında uzman bir kişilik. Sivas halkının İbrahim Kalın´dan çok istifade edeceğini düşünüyoruz. Kalın´ın ilimizdeki programı henüz net değil. Belli olduğunda yine duyuru yapılacaktır. Aynı zamanda Sivas bir olimpiyat şehri? Güreşlerde Olimpiyat Şampiyonu olan 3 tane sporcumuz var. Hamza Yerlikaya, Ahmet Ayık ve Taha Akgül? Bu arkadaşlarımız birlikte bir program düzenleyecekler.

Bu sene düzenlenen etkinliklerin Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Sivas Belediye Başkanlığı ortaklığında düzenlendiğini belirten Gül, ?Yani bu şu anlama geliyor. Yapılan her etkinliğin gerek karar aşamasında, gerekse finansını Belediye ve İl Özel İdaresi ortak olarak düzenliyor. Sivas Valili olarak biz de organizasyonu koordine ediyoruz? dedi.

500 BİN ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ

Etkinlikte emeği geçen herkese katkıları için teşekkür eden Vali Davut Gül, ?İnanıyorum ki Sivas halkı Kitap Günleri etkinliğine ciddi anlamda ilgi göstereceklerdir. 400-500 bin ziyaretçi rakamına ulaşmayı hedefliyoruz. Komşu illerimiz ve Sivas´ın ilçelerinde de önemli ölçüde tanıtımlar yapıldı. Çevre illerden de önemli ölçüde ziyaretçi gelmesini bekliyoruz. Kitap Günleri etkinliğine katılacak isimleri belirlerken, yeni simaları seçmeye gayret gösterdik. Yine yelpazemizi olabildiğince geniş tutmaya çalıştık. Bu anlamda halkımız bize gerek sosyal medyadan gerekse internet sitesi üzerinden Sivas´ta görmek istedikleri yazar ve şairlerin isimlerini ilettiler. Bizim teklif edip ama programı nedeniyle katılamayan da birçok isim oldu. Önümüzdeki yıl da inşallah bu isimleri ilimizde ağırlamaya çalışacağız? diye konuştu.

5 YILDA BÜYÜK MESAFE ALDIK

Vali Gül, ?İlime, kitaba ve medeniyete hiç de uzak olmayan bu kadim şehrin insanının, kitapla buluşması çok anlamlıdır. 5 yıl önce başlatılan ?Sivas Kitap Günleri?nin geçen zamanda büyük mesafe alması birçok yazar ve yayınevine ev sahipliği yapar duruma gelmesi bunun en güzel kanıtıdır, k Eylül Sivas Kongresi´nin her yıl düzenlenen kültür sanat şenlikleri kapsamında tertiplenmesi ise kitap günlerine ayrı bir mana yüklemektedir. Sivas Kitap Günleri´nin en büyük özelliği mekânıdır hiç şüphesiz? dedi.

Gül, şunları kaydetti:

?Ecdadımızın bizlere yadigârı, sayısız ilim ve kültür hazinesini içinde barındıran Tarihi Kent Meydanı unutulmuş olan kitap kokusuyla bir başka canlanmaktadır o günlerde, ilmin, ilmek ilmek örüldüğü taş bezemelerin karşısında, medeniyet fısıldayan sütunların arasında tarih, kültür ve kitabın bir araya gelmesi görülmeye değerdir. Kendimizi her daim yenilemenin, çocuklarımıza huzurlu bir dünya inşa etmenin, gelecek aydınlık günlerin ancak ilimle ve kitapla mümkün olabileceğini tekrar hatırlatıyor, ?Sivas Ellerinde Kitap Okunur? diyerek sizleri kitaplarla dolu yeni bir yolculuğa davet ediyorum.?

Toplantıda konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın da bu yıl altıncısı düzenlenen kitap günleri etkinliği için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirterek, tüm Sivas halkını bu etkinliğe davet etti.

 /resimler/2017-9/6/2243009282335.jpg

/resimler/2017-9/6/2245285201838.jpg

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!