Sivas Emniyeti sahada! Binlerce sürücüye denetim
Hafta boyunca il genelinde gerçekleştirilen Sivas İl Emniyet Müdürlüğü, trafik güvenliğini sağlamak ve huzur ortamını korumak amacıyla 10-16 Nisan tarihleri arasını kapsayan haftalık trafik faaliyet raporunu açıkladı. Yürütülen yoğun denetimler kapsamında binlerce araç kontrol edilirken, kural ihlali yapan sürücülere yasal işlem uygulandı.
22 BİN 564 ARAÇ VE SÜRÜCÜ DENETLENDİ
uygulamalarda toplam 22 bin 564 araç ve sürücüsü trafik ekiplerince denetimden geçirildi. Denetimlerin yanı sıra eğitim faaliyetlerine de ağırlık veren ekipler, Otogar noktasında düzenlenen emniyet kemeri bilgilendirme çalışmalarıyla 96 sürücü ve 1.106 yolcuya ulaştı.
HUZURU BOZAN ARAÇLARA GEÇİT VERİLMEDİ
Vatandaşların huzur ve istirahatini bozan, çevreye rahatsızlık veren araçlara yönelik denetimler de raporda dikkat çekti. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda 115 araç ve sürücüsüne işlem yapılırken, abarth egzoz kullandığı tespit edilen 5 sürücü trafikten men edildi. 41 Sürücü Belgesine El Konuldu Trafik kurallarını ihlal edenlere yönelik uygulanan yaptırımlar kapsamında; Trafik kurallarına uymayan 34'ü geçici, 7'si daimi olmak üzere toplam 41 sürücünün ehliyetine el konuldu. Dur ikazına uymayan 2 sürücü ve kaza yerini terk eden 3 sürücü hakkında ilgili maddelerden işlem yapılarak araçlar trafikten men edildi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü, trafik güvenliğinin sağlanması ve kazaların en aza indirilmesi amacıyla denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
Kaynak:Batuhan Örenli

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.