Sivas güreşte zirvede
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Kars İsmail Aytemiz Spor Salonu’nda düzenlenen U15 Türkiye Güreş Şampiyonası, 81 ilden bin 504 sporcunun katılımıyla tamamlandı. Erkekler kategorisindeki müsabakaların ardından kadın sporcuların da mindere çıktığı şampiyona, renkli ve çekişmeli anlara sahne oldu.
Dev organizasyonda Sivaslı sporcular elde ettikleri derecelerle dikkat çekti. 44 kiloda mindere çıkan Buğra Eldemir, tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye şampiyonu olurken, 48 kiloda mücadele eden Sefa Kaya ise Türkiye üçüncülüğünü elde etti.
Öte yandan Sivas Sporcu Eğitim Merkezi sporcusu Buğra Eldemir, şampiyonadaki üstün performansıyla “En Teknik Sporcu” ödülüne layık görüldü. Başarılı sporcuların, önümüzdeki süreçte düzenlenecek Avrupa ve Balkan Şampiyonaları’nda Türkiye’yi temsil etmesi bekleniyor.

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem de elde edilen başarıdan dolayı sporcuları ve antrenörlerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
Kaynak:Adem Sabit Nalbant

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.