USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Sivas'ı Daha İleriye Taşıyacağız

AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu; son 20 yılda Sivas’a 91 milyar lira tutarında yatırım yapıldığını söyledi. Sivas’ın en fazla kamu yatırımı alan 5 il arasında yer aldığını dile getiren Aksu; “İnşallah bundan  önceki dönemlerde olduğu gibi AK Parti hükümetleri tarafından yapılacak yatırımlarla ilgili bizler de Meclis’te 28. Dönem’de elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Şehrimizi gelinen noktadan daha iyi yerlere taşıyabilmek için mücadelem

Sivas'ı Daha İleriye Taşıyacağız
22-05-2023 13:50
SİVAS
Google News

Seyit Ömer YILDIZ 

14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinin ardından AK Parti’den  Sivas Milletvekili seçilen Hakan Aksu; önemli değerlendirmelerde bulundu.

Seçim sürecinde yürüttükleri çalışmaları ve Sivas’a yapılan yatırımları değerlendiren Milletvekili Aksu; tüm Sivaslıları bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16.30’da kent meydanında gerçekleştireceği mitinge davet etti.

ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI SARF EDECEĞİZ

28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri öncesi kendisini adaylığa layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Merkez yöneticilerine teşekkür eden Aksu, “Oylarıyla 28. Dönem’de Sultan Şehrimizi temsil etmemizi sağlayan hem Cumhurbaşkanımıza hem de milletvekillerine destek veren kıymetli hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Allah razı olsun hepsinden. İnşallah bundan  önceki dönemlerde olduğu gibi AK Parti hükümetleri tarafından yapılacak yatırımlarla ilgili bizler de Meclis’te 28. Dönem’de elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Şehrimizi gelinen noktadan daha iyi yerlere taşıyabilmek için mücadelemizi vereceğiz” dedi.

CUMHUR İTTİFAKIMIZA OLAN TEVECCÜHÜ GÖRÜYORUM

14 Mayıs’ta Türkiye’nin sandık başına gittiğini kaydeden Aksu; “Pazar günü ülkemiz seçime gitti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde 2 ayrı oy kullanılıyor. Biri milletvekilleri için bir tanesi de ülkeyi yönetecek cumhurbaşkanı için. Kadirşinas halkımızın destekleriyle Cumhur İttifakı olarak şu an Meclis’te çoğunluğu yakaladık. Sivas’ımızdan da  bir önceki dönemde olduğu gibi 1 Milliyetçi Hareket Partisi, 1 Cumhuriyet Halk Partisi, 3 de AK Parti’den olmak üzere toplam 5 vekil çıkartıldı. Biz hem parti olarak hem de ittifak olarak rakamı koruduk.  Bu halkımızın AK Parti’ye güvenini, desteğini göstermekte. Cumhurbaşkanlığı seçimine geldiğimizde ise Sayın Cumhurbaşkanımız 15’inci seçime girdi  ve yine karşısındaki rakiplerinin çok çok üzerinde açık ara farkla birinciliği elde etti. 49,5 oy aldı. Bu sistemde kural belli; ilk turda 50 artı 1 oyu geçmemiz gerekiyor. 49,5’te kaldığımız  için Yüksek Seçim Kurulu’nun ilanıyla birlikte seçim ikinci tura kalmış oldu. Ben 5 yıl İl Başkanlığı yaptım 5 yıldır da hemen hemen her gün sahadayız. Bizde dur durak olmaz. Seçimden sonra çalışmalarımızı Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığımızın öncülüğünde götürüyoruz. Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, AK Parti’ye Cumhur İttifakımıza olan teveccühü görüyorum. Allah’ın izniyle bu seçimde Sivas’tan inşallah yüzde 80’lere yakın rekor bir oy çıkacak ve  Cumhurbaşkanımız inşallah ikinci kez seçilecek. Türkiye’de de inşallah yüzde 55’i geçebileceğimiz bir oyla Cumhurbaşkanımızı tekrar seçtireceğiz. İnşallah 5 yıl daha hem hükümetimiz olarak hem de biz milletvekilleri olarak hizmet etme fırsatını bulacağız” dedi.

SİVAS, EN FAZLA YATIRIM ALAN İLK 5 İL ARASINDA

Ülkemizde son 20 yıllık dönemde önemli yatırımların hayata geçirildiğinin altını çizen Aksu,  “Türkiye’de 80 yılda yapılanın birkaç katını son 20 yıllık süreçte AK Parti hükümetleri gerçekleştirdi. Sağlıkta, eğitimde, sporda, ulaşımda, haberleşmede, savunmada önemli yatırımlar yapıldı. Sivas özelinde konuşacak olursak 20 yılda ilimize önemli yatırımlar yapıldı. 20 yılda Sivas’a 91 milyar liralık yatırım yaptık. Bu bedelle Sivas; Türkiye’de en fazla yatırım alan ilk 5 il arasında. Bunun içinde de 63 milyar liralık hızlı tren yok. Hızlı tren başlı başına bir hizmettir.  Bu yatırım bedeliyle çevremizdeki illerden çok çok daha fazlası Sivas’ımıza geldi” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE SAĞLIKTA DEVRİM YAŞANDI

AK Parti’de hizmet siyaseti ile yola devam edildiğine dikkat çeken Aksu, “AK Parti bir bayrak yarışı partisidir. AK Parti kurulduğu günden bu tarafa çok sayıda hizmet etmiş milletvekillerimiz, il başkanlarımız var. Bu yatırımların gelmesine vesile olan herkese teşekkür ediyoruz.  Ben sağlığı çok iyi biliyorum. 25 yıldır eczacıyım. 2001 öncesindeki sağlık hizmetlerini de gayet iyi biliyorum, AK Parti iktidarından sonra oluşan sağlık hizmetlerini de gayet iyi biliyorum. SSK hastanelerinde muayene olmak için 5 kişi gitmek gerekiyordu. Birisi muayene kuyruğuna, birisi röntgen kuyruğuna, birisi ilaç kuyruğuna, birisi tahlil kuyruğuna, birisi para ödeme kuyruğuna giriyordu. Biz sağlığı sabahın erken saatlerinde muayene almak için beklenen ortamdan dakikasında telefonla muayene alınan sisteme getirdik. Doktoru, hastaneyi seçme sistemine geçtik. 2002’den önce ilaç sıkıntıydı. ‘2’si var, 2’si yok’ derlerdi. Bunları hep yaşadık. Şimdi istediğiniz eczaneden ilacınızı alabiliyorsunuz. Türkiye Cumhuriyetinde sağlıkta devrim yaşandı. Pandemi döneminde Avrupa’da yaşanan sıkıntıları gördünüz. Türkiye’de bir kuruş para almadan hastalarımızı tedavi ettik, önemli hizmetler verdik. Birçok ülkenin sağlık sistemi iflas etti ama biz gücümüzü sağlıkta da gösterdik. ‘Şehir hastaneleri neden yapıldı?’ diye soruyorlardı ya işte bunun için yapıldı. Sivas’ta Numune Hastanemizi yaptık. Bin 300 yataklı devasa bir hastane oldu. Devlet hastanemizi işler hale getirdik. Üniversiteye bin 71 yataklı son sistem modern bir hastane yapıyoruz; 5 yıldızlı otel gibi hastane inşa ediyoruz. İlçe hastanelerimizi de yeniledik. Sağlıkla ilgili 20 yıl önce hayal edilen hususlar AK Parti döneminde gerçekleştirildi.  Türkiye’de sağlıkta AK Parti döneminde devrim niteliğinde adımlar atıldı.  Sivas’a en son hızlı trenimiz geldi. Şehrimize hayırlı olsun. Hızlı tren çok önemli bir yatırım. Şehrin geleceğini etkileyecek. Ankara’dan İstasyon Caddesine, Atatürk Caddesine, turistik yerlere Sivas’a gelen çok sayıda vatandaşımız var. Bunun alt yapısını şehir olarak daha iyi oluşturabilirsek bu bizim için büyük bir güç olacak” dedi.

SİVAS CUMHURBAŞKANIMIZI BAĞRINA BASACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün saat 16.30’da kent meydanında meydanda miting gerçekleştireceğini dile getiren Aksu, “Çok iyi bir hazırlık yaptık. Kadirşinas hemşehrilerimiz Cumhurbaşkanımızı kent meydanında belki de Sivas’ın tarihinde gördüğü en büyük mitingle karşılayacaklar. Sivas özlemişti. Şehrimiz Cumhurbaşkanımızı bağrına basacak.  Allah’ın izniyle Sivas’ın en az yüzde 80’le Cumhurbaşkanımızın seçilmesine katkısı olacak. Ne olursa olsun tüm vatandaşlarımızın sandığa giderek oyunu kullanmasını istiyorum. Demokrasinin işler çarkı sandıktır. Katılım ne kadar iyi olursa millet iradesinin yansıması da o kadar güçlü olur. 28 Mayıs’ta tüm hemşehrilerimizi sandığa bekliyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!