Sivas İl Özel İdaresine 2026 için 3.25 milyarlık bütçe
Sivas İl Özel İdaresi’nin 2026 yılı bütçesinin netlik kazanacağı Kasım ayı toplantılarının son oturumu bugün İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Şarkışla başkanlığında gerçekleştirilecek.

2026 yatırım programı toplantıları kapsamında Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Cabir Duman ile İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı Musa Gazi başkanlığında çalışmalar tamamlandı.

2025'te 2 milyar 325 milyon lira olarak yerel parlamentodan geçen İl Özel İdaresi bütçesi 2026 yılı 3 milyar 250 milyon lira oldu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Şarkışla İl Genel Meclisi Üyesi Orhan Tamer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “2026 yılı İl Özel İdaresi bütçemiz ilimize, ilçelerimize, köylerimize hayırlı olsun.2026 yılı tahmini bütçemiz 3 milyar 250 milyon olarak belirlenmiştir. Dönem içi artışlarla bu rakamın daha da yükseleceği öngörülmektedir.

2025 yılında olduğu gibi kırsalımızda altyapı ve üst yapı çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecektir. Kırsal altyapı ve üst çalışmalarımız için ilçemiz kırsalında oluşturulan 2026 yılı için ilk ödeneğimiz Özel İdare bütçemiz 67 milyon liradır. KÖYDES ödeneğimiz de ilave edildiğinde bu rakam 100 milyonun üzerinde olacaktır. Rabbim devletimize milletimize zeval vermesin” dedi.

Kaynak:Elif Elmalı

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.