Sivas İlk 3 Arasında

Sivas İlk 3 Arasında
Sivas İlk 3 Arasında

FATİH TABUR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, arıcılık sektörünün geliştirilmesine yönelik verdikleri desteklere ilişkin bilgiler verdi. Arıcılığa 7 yılda 80 milyon liralık hibe desteği verdiklerini ifade eden Bakan Pakdemirli, bu hibelerden en fazla yararlanan ilk 3 ili Ordu, Sivas ve Van olarak açıkladı.

IPARD Programı kapsamında arıcılık, arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesine yönelik proje üreterek yatırıma dönüştürmek isteyen girişimcilere yüzde 55 ila 65 oranında hibe fırsatları sunulduğunu anımsatan Bakan Pakdemirli, 175 milyon lira tutarındaki bin 855 arıcılık projesine destek verdiklerini söyledi.

Arıcılara ücretsiz proje hazırlama imkanı sunulduğunu dile getiren Pakdemirli, TKDK´nin, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği ile imzaladığı protokol kapsamında arıcıların projelerini ücretsiz hazırlatabileceğini sözlerine ekledi.

/resimler/2019-1/21/1729372308820.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.