Sivas Kültür Buluşmaları İptal Edildi: SİVKON’dan Tepki Dolu Açıklama

Sivas Kültür Buluşmaları İptal Edildi: SİVKON’dan Tepki Dolu Açıklama
İstanbul Bakırköy Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan Sivas Kültür Buluşmaları Bakırköy Belediyesi’nin kararıyla iptal edildi. SİVKON Genel Başkanı Metin Yarım, alınan kararı derin bir üzüntü ve hayal kırıklığı ile karşıladıklarını belirtti.

10 – 19 Ekim 2025 tarihleri arasında Bakırköy Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan Sivas Kültür Buluşmaları, Bakırköy Belediyesi’nin kararıyla iptal edildi.

Etkinliğin iptali üzerine bir açıklama yayımlayan Sivas Konfederasyonu (SİVKON) Genel Başkanı Metin Yarım, alınan kararı derin bir üzüntü ve hayal kırıklığı ile karşıladıklarını belirtti.

SİVKON Genel Başkanı Yarım açıklamasında, haftalardır süren hazırlıklara ve yoğun emeğe rağmen iptal kararının kamuoyuna “satış yapılmayacağı” gibi şekli gerekçelerle duyurulduğunu, ancak bu kararın arkasında Sivaslı kimliğine, kültürel birlikteliğe ve dayanışma ruhuna yönelik ayrımcı bir tutum bulunduğuna inanıldığını ifade etti.

556892912-1362915198875580-7623890389450048539-n.jpg

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hiçbir makam ya da idare, bir halkın kültürünü, sevgisini ve kardeşliğini iptal edemez. Sivas kültürü; onurun, emeğin ve dayanışmanın adıdır. İptal edilse de yaşatılacaktır, engellense de çoğalacaktır.”

Genel Başkan Yarım, Sivas kültürünün yaşatılmaya devam edeceğini belirterek, tüm Sivaslıları birlik ve dayanışma içinde olmaya davet etti.

Kaynak:Hayrullah Ağkaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.