Sivas Milletvekili Ulaş Karasu hakkında fezleke

Sivas Milletvekili Ulaş Karasu hakkında fezleke
Meclis'te fezleke gündemi büyüyor. Aralarında CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu'nun da bulunduğu 12 milletvekiline ait 14 dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri, TBMM Başkanlığı tarafından ilgili komisyonlara sevk edilmek üzere Meclis arşivindeki yerini aldı. Farklı siyasi partilerden çok sayıda ismi kapsayan fezlekelerle birlikte, Meclis gündeminde dokunulmazlık dosyaları yeniden hareketlendi.

12 Milletvekili İçin 14 Ayrı Fezleke Meclis'te

Meclis Başkanlığına teslim edilen dokunulmazlık dosyalarında ana muhalefet partisinden lider kadrosunun yanı sıra, muhalefet blokundaki diğer partilerin de grup başkanvekilleri ve milletvekilleri yer alıyor. Dosyası sunulan isimler arasında en dikkat çekenlerden biri, hakkında 2 ayrı fezleke hazırlanan CHP Grup Başkanı Özgür Özel oldu.

Listede ayrıca Sivas'ı Meclis'te temsil eden CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık gibi kamuoyunun yakından tanıdığı isimler bulunuyor.

Fezleke Gönderilen Vekillerin Tam Listesi

TBMM Başkanlığına dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle fezlekesi sunulan milletvekillerinin listesi şu isimlerden oluştu:

  • Özgür Özel - CHP Grup Başkanı (2 Dosya)

  • Turhan Çömez - İYİ Parti Grup Başkanvekili

  • Ulaş Karasu - CHP Sivas Milletvekili

  • Mustafa Sarıgül - CHP Erzincan Milletvekili

  • Ahmet Şık - TİP İstanbul Milletvekili

  • Cemal Enginyurt - CHP İstanbul Milletvekili

  • İsmet Güneşhan - CHP Çanakkale Milletvekili

  • Eylem Ertuğ Ertuğrul - CHP Zonguldak Milletvekili

  • Süleyman Bülbül - CHP Aydın Milletvekili

  • Cevdet Akay - CHP Karabük Milletvekili

  • Hakan Şeref Olgun - İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili

  • Mesut Doğan - Yeni Yol Ankara Milletvekili

Süreç Karma Komisyonda Devam Edecek

Meclis Başkanlığına sunulan söz konusu dokunulmazlık dosyaları, anayasa ve adalet komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon'a havale edilecek. Komisyonun dosyaları incelemesinin ardından, dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde karar çıkması halinde fezlekeler nihai karar için Genel Kurul gündemine taşınacak.

Kaynak:Elif Elmalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.