USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Sivas Reis'i Bağrına Bastı

Sivaslılar en son 4 yıl önce ilimize gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bağrına bastı. Kent meydanında 100 bin Sivaslıya hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; Yiğidolara teşekkür ederek “Siyasette ben Sivas'ta böyle coşkuyu yaşamamıştım” dedi.

23-05-2023 20:23
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; 4 yıl aranın ardından bugün ilimize geldi.  

Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte Sivas’a gelen Erdoğan’ın mitingine 100 bin kişi katıldı.

Alanı hıncahınç dolduran Sivaslılara ilk önce Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici hitap etti.

Destici; Muhsin Yazıcıoğlu ve onunla şehadete yürüyen dava arkadaşlarını anarak onların hukukunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Sivas başta olmak üzere tüm Türkiye'nin, özerklik heveslilerine, terör devleti kurma amacı güdenlere, askerin, polisin kundaktaki bebeğin, öğretmenin, şantiyede ailesinin rızkı için çalışan işçinin katillerini hapisten çıkarmayı düşünenlere 14 Mayıs'ta bir tokat attığını belirten Destici, bunun esaslısının 28 Mayıs'ta atılacağını vurguladı.

Destici, pazar günü yapılacak seçimlerde ilimizden yüzde 90 oranında oy beklediğini dile getirerek mitinge katılanlara teşekkür etti.

Destici’nin ardından konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devam etmesi gerektiğine dikkat çekti.

MASA ALTTAN, ÜSTTEN ÇATLADI

Türkiye’de 1946 yılında çok partili demokrasiye geçildiğini dile getiren Bahçeli;  “O günden bu güne geçen 70 yıllık dönem içerisinde 17 koalisyon hükümeti kurulmuş, bu hükümetlerin ömrü kısa olmuş, 5-6 siya parti iktidarı görülmüş, fakat Türkiye’nin hiçbir sosyal ve ekonomik problemi çözülmediği gibi Türkiye’nin başına musallat olan iç ve dış güçlere karşıda milletçe durulamamıştır. Yani, parlamenter sisteme tekrar dönelim diye mevcut sistemi eleştirenlere sesleniyorum. Bu kadar ağır bir felaketin yaşandığı dönemde şu an için kalkıp, 17 defa koalisyon hükümeti kurulmuş hepsinin ömrü 1-2 yıl olmuş, böyle bir yapıyla mı bu problemlerin altından kalkılabilecek. Şimdi bunun bir örneğini hep beraber görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçimlerinin 2. turunu yaşarken bazı siyasi partiler bir araya geldiler, kimisi ittifak kurdu, kimisi başka yollara tevessül etti. Netice itibariyle 6’lı bir masa oluşturdular. Bu 6’lı masa 1.5 yıl toplandı bir tane Cumhurbaşkanı adayı belirlemekte başarılı olamadı. Sonunda bir isim üzerinde mutabakata vardıklarını söylediler ama masa alttan, üstten çatladı, bir takım PKK terör örgütünün uzantılarıyla da bir arada yeni yeni suni masalar oluşturmaya çalıştılar. Şimdi Sivaslılara soruyorum. 1.5 yıl bir araya geldiniz. Her akşam bir yemek yediniz. Yediğiniz yemeklerde ne yediğinizi millete söylemediniz ama milletin karşısına geçip yalanla dolanla ortalığı karıştırıp, patatesten, soğandan, domatesten bahsedip pahalılıkları istismar ettiniz. Netice itibariyle bir tane adayı bulamadınız. En sonunda bir karara vardınız. Bugün bu adayla yarışa giriyorsunuz. Bu yedi partiden oluşan, yarın Meclis'te nasıl temsil edileceği belli olmayan, yönetimde istikrar yerine paydaşlar üreten, makamlar dağıtanlarla Türkiye’nin bugün ki ekonomik sıkıntılarını aşmak mümkün gözükmüyor” diye konuştu.

MANDACILIĞA HAYIR DİYEN SİVAS'A YAKIŞIR

“Yönetimde kararlı olmak lazımdır. Kararlı olmak için tecrübeli lidere ihtiyaç vardır” diyen Bahçeli,
“Burada aldığım bilgiye göre son dönem içinde Sivassayın cumhurbaşkanımıza yüzde 70 oy vermişsiniz. Bu güzel bir işarettir. Mandacılığa hayır diyen Sivas'a yakışır. Bunu daha iyi noktaya taşımak lazımdır. Yeni Yüzyıl'da 100 oy diyorum. Bu 70'i 100'e çıkarmak demektir. 28 Mayıs'ta bu zaferi 29'daki fethin eşiği olarak kabul edip yeni çağın eşiği olacak mısınız? Allah razı olsun” diye konuştu.

SİYASETTE BEN SİVAS'TA BÖYLE COŞKUYU YAŞAMAMIŞTIM

Bahçeli’nin ardından kürsüye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa seslenen Erdoğan; “Yol boyu sağ sol her taraf tıklım tıklım. Emniyet rakamını açıklıyorum, 100 bin. Siyasette ben Sivas'ta böyle coşkuyu yaşamamıştım. Biliyorum pazar gününe hazırlık yapıyorsunuz. Zaten Cumhur İttifakı 5’in 4’ünü aldı. 5'te 5 yapabilirdiniz. Önemli değil önemli olan pazar günü. Bizleri 4 yıllık hasretin ardından kucaklaştıran Rabbim'e hamdolsun. Masanın etrafında olanlardan Sivaslı olan vardı. Biz hızlı tren dediğimizde, 'Ne gerek var' diyordu. Bay bay Kemal'in takvimini o yaptı. Pazar günü onlara Osmanlı tokadı yakışır. Sizlerin gururunu paylaşmak için yüksek hızlı trenimizi 1 ay boyunca ücretsiz yaptık. Sivaslı kardeşlerimiz hızlı trenle gidiyor, Ankara'ya 2, İstanbul'a 6 saatte. Yıllarca kara trenli türküler söyleyen Sivas, bugün hızlı tren konforu yaşıyor. Bay Kemal bu işler lafla olmuyor, icraat gerektiriyor. Uzunluğu 405 kilometreye ulaşan bu hattı, diğer illere kadar götüreceğiz. Kayseri'ye de bağlantı hattı kuracağız. Kars'a kadar uzatacağız. Oradan da Bakü-Tiflis hattına bağlayacağız. Bölgemize dünya çapında öneme sahip stratejik hat açacağız. Bunları CHP genel başkanı gibi Azerbaycan'ı devre dışı bırakarak değil, omuz omuza yapacağız” dedi.

"SİNAN BEY'İN DESTEĞİ HAYIRLI OLSUN"

“Nasıl Karabağ'ı birlikte özgürleştirdiysek, nasıl ekonomiden savunma sanayine kadar her alanda iş birliğimizi güçlendirdiysek, ulaşım altyapımızı da geliştireceğiz” diyen Erdoğan; “Sinan Oğan Bey'in destek kararını ilan etmesi bunun son örneğidir. Türk dünyasına gayretlerimizi yakından bilen Sinan Bey'in kararının hayırlı olmasının diliyorum. Muhsin Yazıcıoğlu'nun emaneti BBP ile zaten beraberiz. Sivas'ımızı da ülkemizin bir ucundan diğer ucuna giden hattımızın kavşak noktalarından biri haline getireceğiz. Bugün bize farklı bir gurur yaşattınız. Yalnız olmadığımızı bize tekrar gösterdiniz. Bugün gördük ki, Sivas ellerinde sadece sazımız çalınmıyor, aynı zamanda aşkımız da yankılanıyor. Ayrılığın değil kavuşmanın şehri Sivas ile gurur duyuyoruz” dedi.

Konuşmasında BBP’nin merhum lideri Yazıcıoğlu’na da değinen Erdoğan; “Yazıcıoğlu vatan aşığı bir dava adamı. Tek başına kalsa bile hakkı haykırmaktan çekinmeyen mizaca sahipti. Milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmişti. Yazıcıoğlu'nu daima şükranla yad edeceğiz. Yazıcıoğlu gibi değerler yetiştiren Sivas'ın büyük Türkiye'ye öncülük ettiğini görüyoruz. 14 Mayıs seçimlerinde Sivas bir kez daha yakışanı yaptı. Vekillikte yüzde 72 oy oranıyla tercihinin Cumhur İttifakı olduğunu ortaya koydu. Her birinize, sevginiz ve desteğiniz için teşekkür ediyorum. Bize oy versin vermesin, tüm Sivaslılara şükranlarımı sunuyorum. Sandıkta tecelli eden iradenin başımızın üstünde yeri vardır. CHP zihniyetinin yaptığı gibi oy vermediler diye insanımıza 'cahil' demenin bizim kitabımızda yeri yoktur. Sırf istedikleri sonuç çıkmadı diye 'Milletin karnı TOGG' diye manşet etmek ne basın özgürlüğüne, ne de insanlığa yakışır. Bay bay Kemal siz TOGG'u yapamadınız, biz yaptık. Depremzedelerimize hakareti dibin dibi olarak görüyoruz. 3 ay önce eşini çocuğunu kaybetmiş yaralı bir gönüle, böyle zulüm yapmanın hiçbir gerekçesi olamaz. Yapılanlar CHP genel başkanı ve yoldaşlarının yakasına kara leke olarak yapışmıştır. Bu rezillikleri görmezden gelmişlerdir. Siyasi üsluplarını her gün daha da çirkinleştirmişlerdir. Bunlar CHP başkanının alnındaki utanç lekesini belirgin hale getirmiştir. İnşallah 28 Mayıs bu çirkin siyasetçilerden kurtuluş günü olacaktır” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!