Sivas sanayisinde yeni dönem başladı

Sivas sanayisinde yeni dönem başladı
Sivas’ta düzenlenen Yerel Kalkınma Hamlesi Bilgilendirme Toplantısı’nda, havacılıktan yapı kimyasallarına kadar 4 stratejik sektöre yönelik büyük teşvikler tanıtıldı. Şehir, yatırım payında bölgenin lideri oldu.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı koordinasyonunda düzenlenen “Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı 2026 Bilgilendirme Toplantısı” Sivas iş dünyasının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Sivas ekonomisinin geleceğine yön verecek toplantıda havacılık, raylı sistemler, optik malzemeler ve yapı kimyasalları gibi stratejik sektörlere yönelik kapsamlı teşvik paketleri kamuoyuna tanıtıldı.

db7616c3-80ba-4fdb-aaf1-dc5e3f81d162.jpg

Toplantının açılış konuşmasını yapan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir yerel kalkınma hamlesi kapsamında yürütülen çalışmaların önemine dikkat çekerek ilk etap projelerde Sivas’ın bölge genelinde en yüksek payı aldığını vurguladı. Özdemir projelerin son aşamaya geldiğini belirterek “Bu projeler içerisinde bölgemizde en yüksek payı alan ilimiz Sivas olmuştur” dedi.

“Sahayı en iyi biz biliyoruz” diyen Özdemir sektörel başlıkların belirlenmesinde yerel dinamiklerin aktif rol oynadığını ifade etti. Valilik, belediye ve ticaret odası iş birliğinin başarıyı getirdiğini belirten Özdemir iş dünyasından alınan geri bildirimlerin projelere yön verdiğini söyledi.

,

fdbbcbb4-7407-410e-81b5-96e4f1f3fa3a.jpg

Toplantıda Sivas için öncelikli yatırım alanları da açıklandı. Buna göre havacılık, raylı sistemler ve otomotiv endüstrilerine yönelik mekanik ve elektrik bağlantı elemanları üretimi, optik malzeme üretimi, ulaşım araçları için döküm parça imalatı ile yapı malzemeleri ve yapı kimyasalları üretimi öncelikli sektörler arasında yer aldı.

Program kapsamında söz alan ORAN Kalkınma Ajansı Sivas Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tuba Uzunoğlu söz konusu sektörlerde hayata geçirilecek projelere sağlanacak teşvik ve desteklerin detaylarını paylaştı.

Özdemir ORAN Kalkınma Ajansı’nın Yerel Kalkınma Hamlesi Programı kapsamında kesin başvuru sayısında Türkiye genelinde 2. sırada yer aldığını hatırlatarak yeni dönemde bu başarının daha da yukarı taşınmasının hedeflendiğini ifade etti. Sivas dışından gelerek kente yatırım yapan iş insanlarına da teşekkür eden Özdemir iş dünyasının katkısıyla programın daha verimli sonuçlar doğuracağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Arife Defne Doğan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.