USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas'ta 100. Yıl Kutlamaları Coşkulu Geçti

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas’ta coşkuyla kutladık.

Sivas'ta 100. Yıl Kutlamaları Coşkulu Geçti
29-10-2023 14:15
SİVAS
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Sivas’ta da büyük bir coşkuyla kutlandı.

"ŞAFAK 1919" TİYATRO OYUNU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Cumhuriyetin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında dün Sivas Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü tarafından "Şafak 1919" tiyatro oyunu sahnelendi. Tiyatro oyununu izlemeye Vali Yılmaz Şimşek, eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan milli mücadele günlerinin ve 4 Eylül Sivas Kongresi'nde alınan kararlarının da anlatıldığı oyun, seyirciler tarafından büyük beğeni aldı.

SOLOTÜRK NEFES KESTİ

Dün Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi, millî gururumuz SOLOTÜRK, Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında selamlama geçişi gerçekleştirdi. Gösteriyi izlemek isteyen vatandaşlar Atatürk ve Kongre Müzesi bahçesine akın etti. Yaklaşık 15 dakika süren gösteride SOLOTÜRK pilotları gökyüzünde hünerlerini sergiledi. Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu yaşayan vatandaşlar SOLOTÜRK gösterisini ilgiyle izledi. Heyecan dolu gösterisi ile büyük beğeni alan SOLOTÜRK, herkese gözlerine inanamayacakları bir gösteri sundu.

ANITA ÇELENK SUNULDU

Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında dün Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Vali Yılmaz Şimşek, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı P. Alb. Cüneyt Mutlu, Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, askerî ve mülkî erkân ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Tören, çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile son buldu. 

“SİVAS’IN CUMHURİYET YÜZYILI FOTOĞRAF SERGİSİ” SERGİSİ AÇILDI

Cumhuriyetin  100. yılı etkinlikleri kapsamında; “Sivas’ın Cumhuriyet Yüzyılı Fotoğraf Sergisi”, “Cumhuriyet’in 100. Yılı Konulu Resim, Fotoğraf ve Model Uçak Sergisi” açıldı. Atatürk ve Kongre Müzesi'nde düzenlenen serginin açılışına Vali Yılmaz Şimşek ve il protokolü katıldı.  Serginin açılışında konuşan Şimşek; ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Sivas'ta da Cumhuriyetimizin 100. yılının büyük bir coşkuyla kutlandığını ifade etti. Serginin açılışına katılan davetlilere teşekkür eden Vali Şimşek, "Sergide Sivas'ın 100 yılına şahitlik eden resimler yer alıyor. Geçmişe doğru bir yolculuk yaşanacak. Resim sergisinin hazırlanmasında emek gösteren çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Vali  Şimşek, Atatürk ve Kongre Müzesi'nin 10 Kasım tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebileceğini ifade ederek, vatandaşları sergiyi gezmeye davet etti.

“CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İlimizde Cumhuriyetin 100'üncü yılı etkinleri kapsamında Cumartesi günü düzenlenen son etkinlik ise 'Cumhuriyet Yürüyüşü' oldu.  Vali Yılmaz Şimşek, eşi Çiğdem Olgun Şimşek, il protokolü ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş Tarihi Tren Garı önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanında son buldu. Ay yıldızlı bayraklarımız eşliğinde coşkulu marşların söylendiği etkinlik, havai fişek gösterisiyle son buldu.

ŞİMŞEK HALKI SELAMLADI

Kutlama programı kapsamında bugün ise Atatürk Kongre Müzesi önünde Cumhuriyet Bayramı Resmî Geçit ve Tören Programı düzenlendi.  Program öncesi Vali Yılmaz Şimşek, Valilik Binası’nda tebrikleri kabul etti.  Daha sonra ise kutlama programına geçildi. Program; Vali  Yılmaz Şimşek,  5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı P. Alb. Cüneyt Mutlu ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin  tören aracı ile halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.   Daha sonra öğrenciler yarışmalarda dereceye girdikleri şiirleri seslendirdi.

Törende konuşan Vali Şimşek, Cumhuriyetin kurulmasına giden yolda önemli bir kilometre taşı olan Sivas’ın bir asır önce olduğu gibi bugün de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk ulusuna bıraktığı en değerli miras olan Cumhuriyete aynı hassasiyetle sahip çıktığını söyleyerek “Şüphesiz kurulduğu günden bu yana geçen 100 içerisinde bağımsızlığı vazgeçilmez bir karakter olarak benimseyen aziz Türk milletince de Cumhuriyet büyük bir sevgi ve bağlılıkla sahiplenmiş ve içselleştirilmiştir. Çünkü Cumhuriyet erdemin, faziletin, egemenliğin, halk egemenliğinin, hukukun ve medeniyetin adıdır. Cumhuriyet, çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın ve muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefimizin değişmez sembolüdür. Cumhuriyet, Türk halkına vizyon veren, onun başarma kabiliyetini ortaya çıkaran, onu modern dünyanın kavram ve normlarıyla tanıştıran değerler manzumesidir. Kısaca Cumhuriyet bizim için sadece bir yönetim şekli değil aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesinin de adıdır.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından il genelinde yapılan okullar arası resim, şiir ve kompozisyon alanlarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlamalara katılan vatandaşlar komandolara yoğun ilgi gösterdi. Komando andıyla gösterilerinin tamamlayan komandolara alkışlarla destek verildi. Halk oyunları ekibinin de sahne aldığı program tören geçişinin ardından sona erdi.

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!