USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sivas'ta Amatör Spor Buluşması!

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Sivas Şube tarafından, Şube Başkanı Zeki Ekici amatör spor kulüplerine verdiği desteklerden dolayı Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e teşekkür plaketi takdim etti. Programda konuşan Bilgin, “İşte spor şehri Sivas... Sporu tabana yayabilmek, sporu desteklemek, sporcuyu desteklemek... Desteklerimiz artarak devam edecek” dedi.

20-02-2024 10:19
SİVAS
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

Ortak akıl ve istişare anlayışıyla şehirde her alanda doğru projelerin uygulanması için yoğun çaba sarf eden Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, amatör spor kulüpleri için de önemli destekleri hayata geçirdi. Amatör Sporevi başta olmak üzere, ilimizde faaliyet gösteren kulüplere nakit destekler ile malzeme yardımı sağlayan Bilgin, toplumun her kesiminin spora yönelmesi için spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları gibi hizmetleri de hayata geçirdi.

Tüm bu hizmetlere karşı bir vefa örneği sergileyen şehirdeki amatör spor kulüplerinin yöneticileri ve sporcuları, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

EKİCİ “ÖNEMLİ HİZMETLER YAPILDI”

Programda konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Şube Başkanı Zeki Ekici, “Benim daima hayalimdi, Sivas'ın üç dört yerinde spor tesisi olup, üç dört alanda da maçların oynanması, ailelerin oraya gelmesi… Bu anlamda çok önemli bir hizmetler yapıldı. Bu bir siyasi konuşma değil, onu özellikle söyleyeyim ama gerçekleri de söylemek zorundayız. Teşekkür de etmek zorundayız, çünkü gerçekten Hilmi Bilgin Başkanımız, insanlara yaklaşımıyla hal ve hareketiyle teşekkürü çok fazlasıyla hak ediyor. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum” dedi.

BİLGİN “DESTEK ARTARAK DEVAM EDECEK”

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise amatör spora önem verdiğini söyleyerek, “Bu güzel hikâyesi olan tesisi şehrimize, amatör spor camiasına kazandırmak bize nasip oldu. Allah hayırlı uğurlu eylesin, daha güzellerini de hep birlikte yapacağız. Sporu tabana yaymak adına küçük dokunuşlarla çok büyük verimli işler çıkaracağımızı gördük. Bu noktada burada bulunan ve bulunmayan hazirunun tek bir derdi var, gençlere dokunabilmek. Gençlerin enerjilerini doğru alanlarda harcayabilecekleri alanlar oluşturmak. Bu noktada Sivas'ımızın da bir geçmiş müktesebatı var. İşte Yüceyurtspor, Zaferspor, Avgazispor birçok kulüp geçmişten bugüne ciddi manada spora, sporcuya ve gençlere hizmet etmiş.  Biz de göreve geldikten sonrasında şunu gördük ki spor kulüplerimizin gönlü zengin. Az destekle çok iş yapabileceklerdir. Adı üstünde amatör ruhtan kopmadan gençlere dokunalım diyorlar. Genç, gözü pırıl pırıl... Yani sadece dokunuş istiyor, ilgi istiyor. Biz de yerel yönetimiz, devletin bir kurumuyuz. Bize de kaynakları doğru yere kullanmak gerekiyor. Aslında biz bunu yaptık. Gençlerimize dokunacak alanlara açtık. Bu noktada da nakit destek başlattık bunu da arttırarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İŞTE SPOR ŞEHRİ SİVAS”

Amatör kulüplerin yaptığı çalışmalarla devletin yükünü aldığını ifade eden Bilgin, “Bugün devletimiz okullarda, diğer alanlarda, belediyelere açmış oldukları spor tesislerinin temel amacı gençleri sporla buluşturmak. Spor Bakanlığımızın temel misyonudur. İşte spor şehri Sivas... Sporu tabana yayabilmek, sporu desteklemek, sporcuyu desteklemek... Bu noktada yerel yönetimlere bütçenin şu kadarını amatör spor kulüplerini, amatör sporu desteklemek için aktar diyor. Önümüzdeki süreçte amatörü daha çok destekleyeceğiz. Çünkü sizler mahallelerde gençlerin kötü alışkanlıklarla uğraşması yerine herhangi bir spor branşıyla uğraştırması noktasında, amatör ruhtan kopmadan profesyonelce çalışıyorsunuz. Bize destek olmak düşer” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 5 yıllık görev sürecinde gerçekleştirilen çalışmalar için Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Sivas Şube Başkanı Zeki Ekici tarafından Başkan Bilgin’e plaket takdim edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!