Sivas teşviksiz kaldı! Onlar sessiz
Sivas merkeze 25 kilometre mesafede bulunan Sivas Demirağ Organize Sanayi Bölgesi, “teşviksiz” kaldı.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile 2021 yılında Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alınan Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) teşvik süresi 31 Aralık 2025 tarihi itibariyle sona erdi. Yatırımcılara SGK desteği, vergi indirimi, faiz desteği, enerji desteği, KDV muafiyeti, gümrük vergisi muafiyeti gibi önemli destekler sunan “teşvik” uygulamasında sürenin halen uzatılmaması yatırımcıda endişeleri artırdı.
![]()
GÖZLER YETKİLİLERE ÇEVRİLDİ
Cumhurbaşkanlığı Kararı ile “teşvik” süresinin uzatılmasının beklendiği ilimizde gözler milletvekillerine ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) yetkililerine çevrildi.
Arsa tahsisi gerçekleştirilen birçok parselde henüz yatırım hamlesinin yapılmadığı Demirağ OSB’den yatırımcıların çevre illere gitmemesi için Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın bir an evvel imzalanması noktasında hamlede bulunulması isteniyor.
Kaynak:Elif Elmalı


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.