Sivas ticaretini ve turizmini üyelerimizle birlikte büyüteceğiz!

Sivas ticaretini ve turizmini üyelerimizle birlikte büyüteceğiz!
STSO Başkan Adayı Mustafa Eken, Divriği’de üyelerle bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi. Eken; kültür, gastronomi ve termal turizm odaklı projeleriyle Sivas ve ilçelerinin ekonomisini canlandıracaklarını vurguladı.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Adayı Mustafa Eken, beraberindeki meclis üyesi adaylarıyla birlikte Divriği ilçesine çıkarma yaptı. Program kapsamında ilk olarak ilçede faaliyet gösteren STSO üyesi esnaf ve iş insanlarını iş yerlerinde ziyaret eden Eken, tüccarın sahada yaşadığı sıkıntıları, talep ve beklentilerini tek tek dinledi.

"2018-2022 Döneminde Şehrimize Kalıcı Eserler ve Tesciller Kazandırdık"

Esnaf ziyaretlerinin ardından düzenlenen geniş katılımlı istişare toplantısında konuşan Mustafa Eken, 2018-2022 yılları arasındaki STSO Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde imza attıkları icraatları hatırlattı. Sivas'ın sadece sanayisiyle değil, sahip olduğu köklü tarihi ve zengin kültürüyle de dev bir ekonomik güç taşıdığını vurgulayan Eken, "Görev yaptığımız süreçte Sivas katmeri ve pezik turşusunun coğrafi işaret tescillerini alarak şehrimizin mutfak kültürünü resmiyete kavuşturduk. Yöresel ürünlerimiz sadece birer lezzet değil; Sivas’ın kimliği ve tüccarımızın kazanç kapısıdır. Yeni dönemde gastronomi hamlemizi daha da büyüteceğiz" dedi.

"Turist Sadece Merkezde Kalmayacak, İlçeler de Kazanacak"

Sivas’ın turizm pastasından hak ettiği payı alamadığına dikkat çeken Mustafa Eken, yeni döneme ait turizm ve yatırım projelerini şu sözlerle detaylandırdı:

"Sivas; tarihi mirası, şifalı termal kaynakları, eşsiz doğası ve güçlü mutfağıyla entegre bir turizm potansiyeline sahip. Göreve geldiğimizde ulusal çapta hizmet veren büyük tur şirketleriyle stratejik iş birlikleri kuracağız. Amacımız, Sivas’a gelen turist kafilelerinin yalnızca şehir merkezindeki birkaç tarihi yeri gezip ayrılması değil; Divriği’den Zara’ya, Kangal’dan diğer tüm ilçelerimize kadar yayılan rotalarda konaklamasını sağlamaktır. İlçelerimizde turizm hareketliliği arttıkça otelimizden restoranımıza, esnafımızdan yerel üreticimize kadar bütün şehir ekonomimiz kazanacaktır. Ayrıca termal turizm yatırımları başta olmak üzere tüccarımızın önünü açacak pek çok projeyi hazırda bekletiyoruz".

"Bizim Anlayışımızın Temelinde Şeffaf İstişare Var"

Yönetim vizyonlarının odağında ortak akıl ve şeffaflık olduğunu belirten Eken, üyelerin sorularını tek tek yanıtladı. Sahadan kopuk bir yönetim anlayışını kabul etmediklerini ifade eden Eken, "Üyemizin derdini dinlemeden, sahadaki problemi yerinde görmeden çözüm üretemezsiniz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kapımız da telefonumuz da sahada yürüttüğümüz çalışmalarımız da tüm üyelerimize sonuna kadar açık olacak. Sivas’ın ticaretini ve sanayisini oda üyelerimizle omuz omuza büyüteceğiz" diye konuştu.

Dünya Mirası Divriği Ulu Cami’ye Özel İnceleme

İlçe programı kapsamında UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nı meclis üyesi adaylarıyla birlikte ziyaret eden STSO Başkan Adayı Mustafa Eken, tarihi eseri yakından inceledi. Yapının Anadolu ve dünya tarihi açısından paha biçilemez bir değer taşıdığına dikkat çeken Eken, "Divriği Ulu Cami, Sivas turizminin amiral gemisidir. Bu eşsiz mimari eseri uluslararası tanıtım rotalarına dahil ederek hem ilçemizin hem de şehir ticaretinin hizmetine daha güçlü şekilde sunacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Adem Sabit Nalbant

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.