Sivas tohumda kendi kendine yetecek: 457 dekarlık alanda bilimsel tarım hamlesi!
Sivas'ın tarımsal üretim potansiyelini artırmak, bölge iklimine dayanıklı tohum çeşitleri geliştirmek ve çiftçileri bilimsel verilerle desteklemek amacıyla Ankara'da kritik bir ziyaret gerçekleştirildi. AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy ve Hakan Aksu, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü (TAGEM) Dr. Mustafa Altuğ Atalay’ı makamında ziyaret ederek Sivas tarımının geleceğine yön verecek projeleri masaya yatırdı.
Pamukpınar’da 457 Dekarlık Araziye Dev Araştırma Merkezi
Görüşmede Sivas’ın tarımsal araştırma altyapısını güçlendirecek iki hayati talep TAGEM yönetimine iletildi. Sivas’ın Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü’ne bağlanması gerekliliği vurgulanırken, Yıldızeli ilçesinde yer alan tarihi Pamukpınar Yatılı İlköğretim Okulu’na ait yaklaşık 457 dekarlık arazide Tarla Bitkileri Araştırma İstasyon Müdürlüğü kurulması teklifi resmi olarak sunuldu.
Sivas İklimine Uygun Buğday ve Arpa Tohumları Geliştirilecek
Sistemli araştırmaların kent rekoltesine doğrudan katkı sunacağını belirten Sivas heyeti, merkezin kurulmasıyla birlikte başta stratejik ürünler olan buğday ve arpa olmak üzere Sivas'ın sert iklim ve toprak şartlarına tam uyumlu yerli tohum çeşitlerinin geliştirileceğini ifade etti. Projeyle birlikte tarımsal verim ve kalitenin artırılması, Sivaslı çiftçilerin ise daha güçlü ve teknik imkânlarla desteklenmesi hedefleniyor.
Sultanşehir Sivas’ın taleplerine yakın ilgi gösteren TAGEM Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay’a teşekkür edilirken, kentin tarımsal kalkınması adına takibin kararlılıkla sürdürüleceği kaydedildi.
Kaynak:Adem Sabit Nalbant

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.