Sivas Vekili Rukiye Toy: "Samimiyetsizliklerini Ortaya Koyduk!"

Sivas Vekili Rukiye Toy: "Samimiyetsizliklerini Ortaya Koyduk!"
AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda söz aldı.

AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, İYİ Parti Grubu'nun akademisyenler konusunda vermiş olduğu grup önerisine yönelik AK Parti Grubu adına Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda konuştu.

ak-parti-sivas-milletvekili-toy.jpg

SAMİMİYET SORUNU OLDUĞU AŞİKAR

Son birkaç gündür, sonuçları açıklanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı ile ilgili kirli bir algı operasyonu yürütüldüğünü belirten Toy, “Bu durum öğretmenlerimizin emeğine, öğrencilerimizin başarısına ve velilerimizin haklı gururuna gölge düşüren, iftira ve yalan üzerine inşa edilmiş bir fırsatçılık örneği aslında. Sayın Bakanımızın her türlü veri ve bilgiye dayalı açıklamalarına rağmen siyasi çıkar uğruna, AK Parti iktidarını eleştirmek adına sürdürülen ve argümanlaştırılan şeyin aslında çocuklarımızın hayalleri, gelecekleri ve devlete karşı duydukları güven duygusu olduğunun farkında bile değiller. Bu çok vahim ve üzücü bir durum. Bu iftiraları gündeme getiren de bugün akademisyenlerin durumları hakkında araştırma önergesi veren de yine aynı grup. Çocukların akademik başarılarına bu denli gölge düşüren, onları inciten, gelecekteki akademisyen adaylarının özgüvenlerine bu denli zarar veren bu yaklaşımda ciddi bir samimiyet sorunu olduğu aşikardır” dedi.

thumbs-b-c-7cfe3abdc07fd7120b8de4307a2e7df8.jpg

AKADEMİK PERSONEL 340 BİNİN ÜZERİNE ÇIKTI

AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’de her alanda olduğu gibi yükseköğretim alanında da gerek yükseköğretim kurumlarının sayısının gerekse yükseköğretime erişimin artmasıyla hem nicelik hem de nitelik bakımından önemli bir büyüme sağlandığını ve beraberinde kayda değer gelişmeler yaşandığını dile getiren Toy, “Ülkemizde 2002 yılında 76 yükseköğretim kurumu varken, bugün itibarıyla bu sayı 208'e ulaşmış, yükseköğretimde okullaşma oranı 2002 yılında yüzde 15 iken, 2024 yılında OECD ülkeleri ortalamasının 8 puan üzerinde, yüzde 50 olarak gerçekleşmiştir. Yine, 2002-2003 eğitim öğretim yılında yükseköğretim kurumlarında toplam 128 bin akademik personel varken bu sayı 340 binin üzerine çıkmıştır. 2003 yılında kadın öğretim elemanı oranı yüzde 38 iken bugün yüzde 45'e yükselmiş, 2003'te araştırma görevlilerinin yüzde 42'si kadınken günümüzde bu oran yüzde 54'e ulaşmıştır” diye konuştu.

image-870x-67ab6a58f014f.jpg

TÜRKİYE, BİLİMSEL DOKÜMAN ÜRETİMİNDE 17'NCİ SIRAYA YÜKSELDİ

Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında, genç akademik personel oranı itibarıyla dünyada 2'nci ülke konumunda olduğunun altını çizen Vekil Toy, “Öte yandan, bu yıl uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS tarafından açıklanan sıralamada bin 500 üniversite arasına Türkiye'den 26 üniversite dâhil olmuş, sıralamada 20'den fazla üniversitesi bulunan ülkeler arasında en çok ilerleme kaydeden Türkiye olmuştur. Türkiye, bilimsel doküman üretiminde dünya genelinde 2002'de 29'uncu sırada iken bugün 17'nci sıraya, etki düzeyi en yüksek yüzde 50'lik dilimde yer alan Q1 ve Q2 dergilerindeki yayın oranımız son 10 yılda yüzde 44'ten yüzde 66'ya yükselmiştir. Bu veri ve bilgiler doğrultusunda, akademik camiamızın geldiği nokta, katedilen mesafe ortadadır. Elbette eğitimde hedef her zaman daha iyisidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'nı eğitim yüzyılı yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak:Bilal Hasdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.