Sivas'ın bu ilçesinde maaş kira oldu

Sivas'ın bu ilçesinde maaş kira oldu
Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde kiralar 20 bin TL’yi buldu. 22 bin 104 lira maaş alan asgari ücretli, neredeyse tüm gelirini kiraya veriyor. Memurlar tayin istemeye başladı, güvenlik görevlileri ise görev süresinin bitmesini bekliyor.

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde kira bedellerindeki fahiş artış, hem memurları hem de kiracıları zor durumda bıraktı. İlçede konut kiraları 20 bin TL seviyelerine kadar yükselirken, bu durum bölgeye atanan kamu görevlilerinin görev yapma isteğini olumsuz etkiliyor.

48378790-2087588024885303-196649.jpg

Özellikle memurlar, yüksek kira fiyatları nedeniyle ilçede uzun süre kalmak istemezken, güvenlik personelleri ise mecburi hizmet sürelerinin bir an önce dolmasını bekliyor. Kiralara mecburen yüksek bedeller ödeyen vatandaşlar ise yaşanan durumdan oldukça şikâyetçi.

konut-kredisinde-boyle-faiz-hicb.jpg

Öte yandan 22 bin 104 lira maaş alan asgari ücretliler için tablo daha da ağır. Kira bedellerinin neredeyse tüm maaşı götürdüğü ilçede, geçinmek imkânsız hâle gelmiş durumda.

İlçe halkı ve kamu çalışanları, kira fiyatlarının makul seviyelere çekilmesi için yetkililerden acil çözüm talep ediyor.

Kaynak:Elif Elmalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.