Sivas'ın bu ilçesinde maaş kira oldu
Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde kira bedellerindeki fahiş artış, hem memurları hem de kiracıları zor durumda bıraktı. İlçede konut kiraları 20 bin TL seviyelerine kadar yükselirken, bu durum bölgeye atanan kamu görevlilerinin görev yapma isteğini olumsuz etkiliyor.
Özellikle memurlar, yüksek kira fiyatları nedeniyle ilçede uzun süre kalmak istemezken, güvenlik personelleri ise mecburi hizmet sürelerinin bir an önce dolmasını bekliyor. Kiralara mecburen yüksek bedeller ödeyen vatandaşlar ise yaşanan durumdan oldukça şikâyetçi.
Öte yandan 22 bin 104 lira maaş alan asgari ücretliler için tablo daha da ağır. Kira bedellerinin neredeyse tüm maaşı götürdüğü ilçede, geçinmek imkânsız hâle gelmiş durumda.
İlçe halkı ve kamu çalışanları, kira fiyatlarının makul seviyelere çekilmesi için yetkililerden acil çözüm talep ediyor.
Kaynak:Elif Elmalı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.