Sivas'ın köklü eğitim kurumu 50'nci yılını Oğuz Aksaç'la kutlayacak!

Sivas'ın köklü eğitim kurumu 50'nci yılını Oğuz Aksaç'la kutlayacak!
Kuruluşunun üzerinden yarım asır geçen Cumhuriyet Anadolu Lisesi (CAL), bu anlamlı günü yarın düzenlenecek programla kutlayacak. CAL mezunlarını bir araya getirecek buluşmada ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Oğuz Aksaç sahne alacak.

Sivas’ın köklü eğitim yuvalarından olan Cumhuriyet Anadolu Lisesi (CAL) kuruluşunun 50. yılını muhteşem bir programla kutlayacak.

Yarın düzenlenecek program kapsamında CAL’dan mezun olanlar saat 10.00’da okul bahçesinde buluşarak hasret giderecek.

Daha sonra ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Oğuz Aksaç okul bahçesinde sahne alacak.

Okul Müdürü Ferhat Gencer koordinesinde gerçekleştirilecek kutlama programına CAL’dan mezun olan isimlerin yoğun katılım sağlaması bekleniyor.

OKULUN TARİHİ

Sivas Cumhuriyet Anadolu Lisesi, 1972 yılında devlet tarafından inşa edildi. Okul 1975 - 1976 eğitim ve öğretim yılında hizmete açıldı. CAL, 1986 yılına kadar ortaokul olarak eğitime hizmet verdi. Daha sonra pansiyon binası inşa edildi. Tek müdürlük altında 26.12.1986 tarihine kadar nakil yoluyla öğrenci alarak "Cumhuriyet Lisesi" adını aldı. Bünyesindeki ortaokul kısmı 1992 yılında Başöğretmen Atatürk Ortaokuluna devretti. Bu tarihten sonra lise bölümü ile eğitim ve öğretim çalışmalarını sürdürdü. Cumhuriyet Lisesi yabancı dil ağırlıklı lise olarak faaliyetlerine devam ederken 1993 - 1994 eğitim öğretim yıllarında Anadolu Lisesine dönüştürüldü. Bu yapılanma Sivas’ın ihtiyaçları dikkate alınarak Valiliğin teklifi ve Bakanlığın direktifleri doğrultusunda yapıldı. CAL yılların birikimi ve tecrübeli eğitimcilerin katkılarıyla 2001 - 2002 eğitim ve öğretim yıllarında ilk mezunlarını verdi.

Kaynak:Elif Elmalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.