Sivas'ın "koruyucu melekleri"

Sivas'ın "koruyucu melekleri"
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sivas’ta bulunan "koruyucu melek" sayısını açıkladı.

Sivas'ta aile içi şiddet, ailenin ekonomik durumunun yetersizliği, istismar gibi nedenlerle devlet tarafından koruma altına alınan çocukların bakımlarını üstlenen koruyucu ailelerin sayısı 64 olarak açıklandı. Bu ailelerin yanındaki çocuk sayısı ise 87 olarak kayıtlara geçti. Bazı ailelerin birden fazla çocuğu “koruyucu” olarak üstlendiği Sivas, koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı sıralamasında Türkiye´de 34’üncü sırada yer aldı.

202302161425501-img.jpg

İSTANBUL İLK SIRADA YER ALDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan güncel verilere göre Türkiye genelinde 8 bin 947 koruyucu ailenin yanında 10 bin 693 çocuk bulunuyor.

evlenince-koruyucu-aile-olalim-k.jpg

Koruyucu aile sayısının en fazla olduğu il bin 152 aile İstanbul oldu. Mega kentte koruyucu ailelerin yanında bulunan çocuk sayısı bin 274 oldu. Koruyucu aile sayısı sıralamasında İstanbul’u 473 aile ile İzmir, 462 aile ile Ankara, 360 aile ile de Adana izledi. Koruyucu aile sayısının en az olduğu il 4 aileyle Ardahan oldu. Bu ili 5 koruyucu aile ile Bitlis, 11 koruyucu aile ile de Artvin izledi.

5efd6b6945d2a04258b8816f.jpg

Kaynak:Elif Elmalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.