Sivas’ın kültürel mirası konuşuldu

Sivas’ın kültürel mirası konuşuldu
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Radyosu’nda yayımlanan “Sivas’tan Hoş Bir Sadâ” programında mahalle kültürü, komşuluk ilişkileri, Ahilik geleneği ve toplumsal değişimin etkileri ele alındı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Radyosu (CU Radyo) 98.6 frekansında dinleyicilerle buluşan “Sivas’tan Hoş Bir Sadâ” programında, Sivas’ın köklü kültürel birikimi ve değişen toplumsal yaşamı konuşuldu. Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Şarkışla ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Ertugay’ın konuk olduğu canlı yayında, geçmişin değerleri ile günümüzün sosyal yapısı arasındaki ilişki değerlendirildi.

Mahalle kültürü ve Ahilik geleneği öne çıktı

Şehrin hafızasında önemli bir yere sahip olan mahalle kültürü, komşuluk ilişkileri ve Ahilik geleneği, programın öne çıkan başlıkları arasında yer aldı. Mehmet Şarkışla, geçmişte günlük yaşamın temel unsurlarından biri olan yardımlaşma ve dayanışma anlayışına dikkat çekerek geleneksel esnaf kültürünün toplumsal ilişkilerdeki önemini anlattı. Ahilik geleneğinin temelindeki dürüstlük ve paylaşma değerleri de günümüz toplumsal yaşamıyla birlikte değerlendirildi.

Teknolojinin toplumsal yaşama etkisi konuşuldu

Programda toplumsal değişimin aile ve eğitim üzerindeki etkileri de ele alındı. Teknolojinin günlük alışkanlıkları nasıl şekillendirdiği, okuma kültürünün geliştirilmesi ve gençlerin eğitim hayatındaki başarıları üzerine görüşler paylaşıldı.

Klasik Türk musikisinden eserlerin de dinleyicilerle buluştuğu program, öğrencilerle yapılan röportajlar ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Kaynak:Bilal Hasdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.