Sivas’ın vizyon projesi basına anlatıldı
Siyer-i Nebi Vakfı Başkanı Ömer Faruk Müderrisoğlu, Sivas’ta görev yapan basın mensuplarını ziyaret ederek yapımı devam eden Siyer-i Nebi Külliyesi hakkında bilgiler verdi.
Gerçekleştirilen programda, külliyenin yapım süreci, hedefleri ve tamamlandığında üstleneceği misyon hakkında değerlendirmelerde bulunan Müderrisoğlu, projenin yalnızca Sivas için değil, Türkiye ve İslam dünyası açısından da önemli bir ilim, kültür ve maneviyat merkezi olacağını ifade etti.

Basın mensuplarıyla samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmalarda karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken, Siyer-i Nebi Külliyesi'nin gelecek nesillere siyer bilgisini doğru ve etkili şekilde aktarmayı amaçlayan kapsamlı bir proje olduğu vurgulandı.
Müderrisoğlu, ziyaretlerde gösterilen ilgi ve misafirperverlik dolayısıyla basın mensuplarına teşekkür ederek, külliyenin şehrin kültürel ve manevi hayatına önemli katkılar sunacağını söyledi.

30 AYRI YAPIDAN OLUŞACAK
Geçtiğimiz günlerde Sivas'ın Şeyhşamil Mahallesi'nde temeli atılan Siyer-i Nebi Külliyesi, tamamlandığında 30 ayrı yapıdan oluşacak. Proje kapsamında Hz. Muhammed'in (sav) hayatının anlatılacağı müze birimleri, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'nin dijital teknolojilerle deneyimlenebileceği üç boyutlu alanlar, amfili gösterim salonları, 100 bin kitap kapasiteli siyer ağırlıklı kütüphane ve araştırma merkezi ile ihtisas enstitüleri, İslam sanatları merkezi ve çeşitli ilim halkaları yer alacak.
Kaynak:Kemal Çağlayan

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.