Sivaslı iş insanının ekibi “kendi ezmeni kendin yap” makinesi geliştirdi
Sivaslı iş insanı Efrahim Karataş’ın çalışanları tarafından kuruyemişleri ezmeye dönüştürmek amacıyla yeni bir makine geliştirildi.
“Kuruyemiş Ezme Makinesi” olarak tanıtılan cihaz; fıstık, fındık, badem, kaju ve ceviz gibi ürünlerin ezme haline getirilmesini sağlıyor. Makinenin, kuruyemişlerin doğal yapısını koruyarak ezme üretimine imkan sunduğu belirtildi.
Karataş, geliştirdikleri makineyle kullanıcıların katkı maddesi, koruyucu, şeker veya ilave yağ kullanmadan kuruyemiş ezmesi hazırlayabileceğini ifade etti.

Farklı kıvam seçenekleri sunuyor
Makinenin güçlü motoruyla sert kuruyemişleri de kısa sürede krema kıvamına getirebildiği belirtildi. Kullanıcıların tercihine göre tamamen pürüzsüz veya parçacıklı ezme hazırlayabildiği aktarıldı.
Gıda ile temasa uygun paslanmaz çelik malzemeden üretilen makinenin kolay şekilde sökülüp temizlenebildiği ifade edildi.
Birden fazla kuruyemiş için kullanılabiliyor
Makinenin yalnızca fıstık ezmesi üretimiyle sınırlı olmadığı; fındık kreması, badem ezmesi ve kaju ezmesi gibi farklı ürünlerin hazırlanmasında da kullanılabildiği belirtildi.
Efrahim Karataş, makinenin özellikle şarküteri ve kuruyemişçilerde müşterilere taze ezme hazırlama imkanı sunabileceğini, kafe ve restoranların da kendi üretimleri olan ezmeleri farklı tariflerde kullanabileceğini söyledi.
Karataş, sağlıklı beslenmek isteyenler ve sporcuların da ürünü evlerinde kullanabileceğini belirterek, “Katkı maddelerine veda edin, kuruyemişlerin en saf haliyle tanışın” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Sevim Taş

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.