USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivaslı Ressamın Değerini Avrupa Bildi, Biz Bilemedik!

ÖZEL HABER: Sivas’ın yetiştirdiği ünlü ressam Ayşe Tuncay; özgün sanatı ve yeteneğiyle Fransız basınının önde gelen yayın organlarında büyük ilgi ve takdir topluyor. Yöresel kıyafetleri giyinen Anadolu insanlarının portrelerine duygusal bir derinlik katarak kültürel mirasımızın gelecek kuşaklara aktarılmasına büyük katkı sağlayan Tuncay; ülkemizde ise yeterince tanınmıyor.

Sivaslı Ressamın Değerini Avrupa Bildi, Biz Bilemedik!
05-09-2023 11:16
SİVAS
Google News

Erkan YILDIZ 

Sivas’ın yetiştirdiği değerler Avrupa ülkelerinde el üstünde tutuluyor. Bu isimlerden birisi de  Fransa’da yaşayan Türk resim sanatçısı hemşehrimiz Ayşe Tuncay. Özgün sanatı ve yeteneğiyle Fransız basınının önde gelen yayın organlarında büyük ilgi ve takdir toplayan Tuncay’ın  uluslararası başarısı, Türk sanatının küresel bir platformda tanıtılmasına büyük bir katkı sağlıyor.

Fransız basını, onun eserlerini "duygu yüklü" ve "yenilikçi" olarak tanımlıyor.   Ayşe Tuncay, Türk resim sanatına getirdiği özgün bakış açısı ve sanat anlayışıyla tanınıyor. Yöresel kıyafetleri giyinen Anadolu insanlarının portrelerine duygusal bir derinlik katan Tuncay, kültürel mirasımızın gelecek kuşaklara aktarılmasına da katkı sağlıyor.  Ekspresyonist sanatçı, yöresel kıyafetler giyinen Anadolu insanlarının, kültürel geleneklerini konu alan resimleriyle tanınıyor.

Ayşe Tuncay'ın sanat yolculuğu  genç yaşta resme olan tutkusunu keşfetmesiyle başladı. Sanat eğitimini Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinde tamamladı ve doktor unvanını aldı. Bu süreçte geleneksel, çağdaş ve modern sanat akımlarını inceleme fırsatı buldu. Ekspresyonizmin duygusal dışavurumu ve kültürel geleneği yansıtan figürleri, sanatçının resim tarzını belirleyen temel unsurlardan biri haline geldi.  Sivaslı resim sanatçısı genç yaşında Avrupa’nın dikkatini üzerine çekmeye başladı fakat Tuncay; doğduğu topraklarda yeterince tanınmıyor.

Türkiye’nin yetiştirdiği önemli ressamlardan birisi olan Tuncay’ın ülkemizde düzenlenen etkinliklere davet edilmesi ve tecrübelerinden faydalanılması isteniyor. Bu konuda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün de çalışma yapması bekleniyor.

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Fatih Emre
Fatih Emre 8 ay önce
????????????????????
Azra KOÇ
Azra KOÇ 8 ay önce
Bu anlamlı başarınızdan dolayı sizi kutluyorum. Yolunuz hep aydınlık olsun.
Muhammed Miraç
Muhammed Miraç 8 ay önce
Tebrik ediyorum. Çok gurur verici bir başarı. ????????????????????
Tuğba ela Aydın
Tuğba ela Aydın 8 ay önce
Sivas taki köy okulları işe ilgili bir projemiz var destek olur musunuz intagramdan takip isteği gönderdim ve tel no yazdım ilkokul öğretmeniyim dönüş yaparsanız çok sevinirim başarılar dilerim
Nesrin KARADAĞ
Nesrin KARADAĞ 8 ay önce
Bana bir tablonuzu fethiye yeter mısınız gerçekten çok mutlu olurum
Hüseyin bakır
Hüseyin bakır 8 ay önce
Fotoğraflarda bile olsa eskileri hatırlamak ve bu güzellikleri yaşayamayan yeni nesile aktarmak gerekir insan köklerini unutmamalı
Göktürk ersoy
Göktürk ersoy 8 ay önce
Dünya varolduğu sürece
Atatürk' ün açtığı yolda ,
gösterdiği hedefe, durmadan yürüyeceğimize and içtik. Herzaman heryerde ♾️????????
Hayriye öztürk
Hayriye öztürk 8 ay önce
Tebrikler
Handan güler
Handan güler 8 ay önce
Atatürkçüler herzaman heryerde varolacaktır TÜRKler sonsuza kadar Allah ın izniyle dünyanın her yerinde gururumuzdur
SMA galip atlas
SMA galip atlas 8 ay önce
Sma hastası atlasın yardım kampanyasını duyurmak istiyoruz lütfen instagram DÖ bakın hocam saygılar
Fenasi
Fenasi 8 ay önce
Fransa değerini bildiyse orda kalsın hatta fransanın kadroda boşluk varsa burdan Atatürk cü leri laikleridecala bilirler
Vedat
Vedat 8 ay önce
Sivas’taki SMA hastası baypars için destek olur musunuz adını duyuralım size ulaşmak istiyoruz
Aslı gülsüm
Aslı gülsüm 8 ay önce
3 gün oldu mesaj yazdım lütfen instagram mesajlarımı okurmusunuz
Sema
Sema 8 ay önce
Maşallah!..
Başarılarının devamını diliyorum.
Serhat
Serhat 8 ay önce
Tebrik ederim. ????????????
Salih evci
Salih evci 8 ay önce
Köyümü rahmetli anamı hatırladım duygulandım
Fatma ZEHRA
Fatma ZEHRA 8 ay önce
Anadolu insanlarının geleneksel kıyafetlerini sanatınıza taşıdığınız için sizi tebrik ederim. Yaptığınız portreler, kültürel zenginliğimizi ve tarihimize olan saygınızı yansıtıyor. Sanatınızın her zaman ilham verici olmasını dilerim. Başarılarınızın devamını getirmeniz dileğiyle.
Saygılarımla,
Hatice ZEREN
Hatice ZEREN 8 ay önce
Ayşe TUNCAY'ın, yöresel kıyafetlerle yaptığın portre çalışmaları gerçekten büyüleyici! Anadolu'nun derin kültürünü ve zenginliğini resimlerinle harika bir şekilde ifade ediyor. Bu sanatsal ve kültürel aktarım bizler için büyük bir miras olacak. Tebrikler! ????????????????
Bahar NEVA
Bahar NEVA 8 ay önce
Tabii ki! Tuncay'ın yöresel kıyafetleri giyinen Anadolu insanlarının portrelerine duygusal bir derinlik katması, kültürel mirasımızın gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük bir katkıdır. Onun bu özverili çalışması, kültürümüzü yaşatma ve koruma konusundaki hassasiyetini gösteriyor. Tuncay'ı bu değerli katkısı için tebrik ediyoruz ve bu önemli mirasın gelecek nesillere aktarılmasına olan katkısının devam etmesini diliyoruz! ????????
Dicle ROMAN
Dicle ROMAN 8 ay önce
Sanatınızla, sadece bir tuval üzerindeki fırça darbeleri değil, aynı zamanda bir kültürün, bir coğrafyanın ve bir hikayenin muhteşem bir yansıması. Resimlerinizle Anadolu insanının derinliğini, Fransa'da ve tüm Avrupa'da tanınmasına katkıda bulundunuz. Bu büyüleyici başarı, sanatsal ustalığınızın bir eseridir.
Sizi içtenlikle tebrik ediyorum.
Saygılarımla,
Asuman POÈMES
Asuman POÈMES 8 ay önce
Fransa'da ve memleketimizde bu başarıyı elde etmek büyük bir özveri ve yetenek gerektirir. Siz, bu zorluğun üstesinden gelerek hem uluslararası bir sanatçı hem de Anadolu'nun büyülü dünyasının bir elçisi oldunuz. Sizi tebrik ediyorum.
Ramazan
Ramazan 8 ay önce
Sanatınızın evrensel dilini kullanarak kültürümüzü ve insanlarımızı dünya ile buluşturduğunuz için sizi kutlarım.
Bu çalışmalarınız bizler için çok değerli yolunuz her daim açık olsun.
Halil Hamit
Halil Hamit 8 ay önce
Merhaba Ayşe Hanım,
Fransa'da sanatınızla büyük bir etki yaratmanızı ve memleketinizdeki başarınızı kutluyorum. Sanatınızla ilham veriyorsunuz ve bu yolculuğunuzun devamını dilerim.
Tebrikler,
Halil Hamit
Gülay G.
Gülay G. 8 ay önce
Sizi bu büyük başarılarınızdan dolayı yürekten tebrik ederim ve gelecekteki sanatsal yolculuğunuzda başarılar dilerim.

En içten dileklerimle,
Gülay G.
Fatma OZER
Fatma OZER 8 ay önce
Siz, sanatınızla sadece resimlerinizi değil, aynı zamanda Anadolu kültürünü ve geleneklerini yaşatıyorsunuz. Ülkemizin bu kaybolmaya yüz tutmuş folklorik dokusunu ve zenginliğini sanatsal yorumunuz ile bizlere yaşatıyorsunuz. En önemlisi de gelecek nesillerimize estetik bir şekilde aktarıyorsunuz. Bu nedenle, her eserinizi bir anı olarak değil, bir deneyim olarak hatırlayacağımızı bilmenizi isterim.
Sanat yolculuğunuzda başarılarınızın devamını diliyorum.
Tebrikler!
Ahmet Akif GÖKÇE
Ahmet Akif GÖKÇE 8 ay önce
Sanatsal yeteneğiniz ve çalışmalarınızın uluslararası alanda tanınması, sadece sizin değil, aynı zamanda ülkemiz sanatının bir gurur kaynağıdır.
Bize bu gururu yaşattığınız için teşekkür ediyorum.
Selamlar...
Fatih
Fatih 8 ay önce
Sanatsal çalışmalarınızın ve sergilerinizin Fransa'da büyük ilgi görmesi gerçekten güzel bir başarı. Sizi kutluyorum!
Beyza Nur KOÇ
Beyza Nur KOÇ 8 ay önce
Tebrikler, Ayşe Hanım!
Sanatınızın ışığını daha da parlatacağınıza inanıyorum.
????????????????
Saygılarımla,
Beyza Nur KOÇ
Yusuf
Yusuf 8 ay önce
Memleketimizin yetiştirdiği yetenekli bir sanatçının başarısı hepimizi mutlu ediyor. Bu gururu bizlere yaşattırdığınız için teşekkür ediyorum. ????
Hamza
Hamza 8 ay önce
Yaratıcı ve ilham veren çalışmalarınızı takip etmek benim için büyük bir gurur. Tebrik ediyorum! ????????????
Gamze NUR
Gamze NUR 8 ay önce
Sizin gibi yetenekli bir resim sanatçısının başarısı hepimiz için bir gurur kaynağıdır.
Kübra GÖKÇE
Kübra GÖKÇE 8 ay önce
Başarılarınızın devam etmesini ve daha pek çok insanı sanatınıza hayran bırakmanızı dileriz. Tebrik ederiz!
Nuray KOÇ
Nuray KOÇ 8 ay önce
Sizin gibi yetenekli bir sanatçının başarıları, sadece sizin değil, aynı zamanda ülkemizin de sanat dünyasındaki varlığını güçlendiriyor. Bu başarılarınızın devamını dileriz ve sanatınızın daha geniş kitlelere ulaşmasını umarız.
Nesrin çeliker
Nesrin çeliker 8 ay önce
Ayşe hocam instagrama ismizi yazınca çıkmıyor fakat

dr.aysetuncay yazınca çıkıyor . İnstagram hesabınızı zor buldum
.. güzel bir başarı hikayesi ..sıkı takipçinizim artık
Ece yılmaz
Ece yılmaz 8 ay önce
Güzel sanatlar fakültesi resim bölümü öğrencisiyim .. eserleriniz Türk kültürüne bırakılacak değerli bir miras .. sizin başarınız bize yol gösterecek hocam .. birgün dilerim sizinle tanışma şansım olur
Ali sadi şahin
Ali sadi şahin 8 ay önce
Sergisine katıldığım ve eserlerini görme şansı bulduğum mütevazi hanımefendi .. gerçek bir sanatçı .. biraz da avrupa görsün Türk sanatını ve sanatçısını .. Türlçkiye nin adını böyle duyurmak herkese nasip olmaz ..
Anıl türkoğlu
Anıl türkoğlu 8 ay önce
Çok değerli bir haber .. sanatçıya başarılar .. başarılar karalansada yükselişine engel olmaz.. Türkiye ve sşvas için onur verici milli bir başarı
Atilla AKSOY
Atilla AKSOY 8 ay önce
Türk sanatının uluslararası sahnede temsil edilmesi gurur verici. Siz, bu gururu taşıyan bir sanat elçisisiniz.
Başarılarınızın devamını diliyorum.
Tebrikler!
Halil Gürsoy
Halil Gürsoy 8 ay önce
Son 50 yılda süregelen kırsaldan kente göçten geriye kalanların tuvale yansımasının en azından görsel bir belgesi olmuş. Renklerin coşkusu ayrı bir güzellik katmış. Ressam sanatçımızı yürekten kutlarım.
Arif
Arif 8 ay önce
Herkes pohphlanmak istiyor, madem ki böyle bir üne kavuştun ne daveti bekliyon çık gel memleketine ahde vefa göster sen girişimde bulun . Sergi aç okullarda öğrenciler yararına satış yap vs vs
Dr.Sedat ÖZER
Dr.Sedat ÖZER 8 ay önce
Sevgili Ayşe TUNCAY,

Avrupa'da yaşayan bir Türk ressam olarak Türkiye'nin zengin kültürel mirasını ve Anadolu insanının güzelliklerini resmettiğiniz haberini duyduğumda, sizi tebrik etmek için büyük bir mutluluk duydum. Ressamlık yeteneğiniz ve bu değerli eserleri yaratma isteğiniz, sadece sanat dünyasına değil, aynı zamanda Türk kültürüne de büyük katkı sağlıyor. Bu uluslararası tanınırlık, emeklerinizin, yeteneğinizin ve yıllarca süren çalışmalarınızın sonucudur.

Türkiye'nin zengin tarihini ve Anadolu'nun derin izlerini eserlerinizde buluşturmanız, hem yerel hem de uluslararası bir izleyici kitlesi tarafından büyük takdirle karşılanıyor. Bu tür eserlerin insanlara Türkiye'nin güzelliklerini ve zenginliklerini gösterme fırsatı sunması, kültürel bir köprü kurmanın önemli bir yolu olarak öne çıkıyor.

Bu önemli çalışmalarınıza devam etmenizi ve Türk kültürünü daha geniş kitlelere ulaştırma misyonunuzda başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum. Siz, sanatınız ve kültürel mirasımızın büyüleyici bir temsilcisisiniz. Umarım gelecekte daha birçok muhteşem esere imza atarsınız.

Başarılarınızın devamını dilerim.

Saygılarımla,
Sedat ÖZER
Dr.Sedat ÖZER
Dr.Sedat ÖZER 8 ay önce
Sevgili Ayşe TUNCAY,

Avrupa'da yaşayan bir Türk ressam olarak Türkiye'nin zengin kültürel mirasını ve Anadolu insanının güzelliklerini resmettiğiniz haberini duyduğumda, sizi tebrik etmek için büyük bir mutluluk duydum. Ressamlık yeteneğiniz ve bu değerli eserleri yaratma isteğiniz, sadece sanat dünyasına değil, aynı zamanda Türk kültürüne de büyük katkı sağlıyor. Bu uluslararası tanınırlık, emeklerinizin, yeteneğinizin ve yıllarca süren çalışmalarınızın sonucudur.

Türkiye'nin zengin tarihini ve Anadolu'nun derin izlerini eserlerinizde buluşturmanız, hem yerel hem de uluslararası bir izleyici kitlesi tarafından büyük takdirle karşılanıyor. Bu tür eserlerin insanlara Türkiye'nin güzelliklerini ve zenginliklerini gösterme fırsatı sunması, kültürel bir köprü kurmanın önemli bir yolu olarak öne çıkıyor.

Bu önemli çalışmalarınıza devam etmenizi ve Türk kültürünü daha geniş kitlelere ulaştırma misyonunuzda başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum. Siz, sanatınız ve kültürel mirasımızın büyüleyici bir temsilcisisiniz. Umarım gelecekte daha birçok muhteşem esere imza atarsınız.

Başarılarınızın devamını dilerim.

Saygılarımla,
Sedat ÖZER
Serkan tuncay
Serkan tuncay 8 ay önce
Ayşe Tuncay instagram hesabı

drayşetuncay

https://instagram.com/dr.aysetuncay?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Haberde emeği geçen herkese teşekkürler
Ayşe TUNCAY
Ayşe TUNCAY 8 ay önce
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Ahat Türkmenoğlu
Ahat Türkmenoğlu 8 ay önce
Öncelikle kendisini tebrik eder başarılarının devamını dilerim bu haberle bizleri haberdar eden kardeşime de ayrıca çok teşekkür ederim inanki hiç duymamıştım bu nedenle kendisine bu sayfada bile olsa tanımaktan onur ve gurur duydum başarılarınız daim olsun inşallah en kısa zamanda tanışmak dileğiyle saygılarımla
Ayşe TUNCAY
Ayşe TUNCAY 8 ay önce
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
sivasli
sivasli 8 ay önce
neyin kiymetini biliyokki bu arkadasin kiymetini bilek anca birbirimizi yiyok
Şehabettin Dağaşan
Şehabettin Dağaşan 8 ay önce
Halk bilimi öğrencisi olarak sanat ve onu yasatanlari tanımak çok güzel basarilar dilerim.
Turan
Turan 8 ay önce
Allah yolunu bahtını açık etsin her daim başarılarınızın devamını dilerim
Zûhâl
Zûhâl 8 ay önce
Tebrikler selamlar
Ayşe TUNCAY
Ayşe TUNCAY 8 ay önce
Canım benim çok teşekkür ederim
Sema
Sema 8 ay önce
Canım çok tebrik ederim...yolun hep açık olsun ❤
Ayşe TUNCAY
Ayşe TUNCAY 8 ay önce
Canım benim çok teşekkür ederim
Didem Denizli
Didem Denizli 8 ay önce
Canım Ayşem sen öylesine kıymetlisin ki yeryüzünde nerede olursan ol ışık saçmaya devam edeceksin kıymetlim ????????????
Ayşe TUNCAY
Ayşe TUNCAY 8 ay önce
Çok teşekkür ederim canım arkadaşım . Sevgilerimle...
Merve
Merve 8 ay önce
Dokunduğu herşeyi güzelleştiren kadın ..
Ali
Ali 8 ay önce
Allah yolunu açık etsin inşallah
Ayşe TUNCAY
Ayşe TUNCAY 8 ay önce
Çok teşekkür ederim Mervecim. Sevgilerimle...
Ayse TUNCAY
Ayse TUNCAY 8 ay önce
Çok teşekkür ederim Mervecim Sevgilerimle.
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!