USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sivaslı Üreticilere Yılda 43 Milyon Lira Ek Gelir Getirecek Proje!

Sivas’ta Ulaş Karaşar Gülbahçe Sulaması projesinde çalışmalarında devam ettiğini söyleyen  Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta,  Sivaslı üreticilerin 2023 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 43 milyon lira daha fazla kazanacağını söyledi.

Sivaslı Üreticilere Yılda 43 Milyon Lira Ek Gelir Getirecek Proje!
10-11-2023 11:55
SİVAS
Google News

Erkan YILDIZ

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

ÇİFTÇİLERİMİZ SUYU DAHA VERİMLİ KULLANACAK

Sivas Gemerek Yumağın Sulaması işi bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesi açısından oldukça önemli olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projenin tamamlanmasıyla çiftçilerin modern borulu sistemle sulama imkanına kavuşacağını söyledi.

Sivas Ulaş Karaşar Gülbahçe Sulamasında çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Balta, “Sivas Ulaş Karaşar Sulamasında tamamı HDPE boru olmak üzere 19.201 metre boru hattı yapılacaktır. İş kapsamında 12 bin 441 metre HDPE boru imalatı tamamlanmıştır” diye konuştu.

SİVASLI ÜRETİCİLERE YILDA 43 MİLYON LİRA EK GELİR

5 bin 770 dekar araziye can suyu verecek Karaşar Gülbahçe Sulamasının bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Balta “Çalışmaların tamamlanmasıyla modern sulama ile tanışacak üreticilerimizin 5 bin 770 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip dikebilecek, kazançları artacak, Sivaslı üreticiler, 2023 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 43 milyon lira daha fazla kazanacak” diye konuştu.

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!