USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Sivasspor’da Bir Devir Sona Erdi

Sivasspor ile sözleşmesi sona eren ve yönetim ile ters düşen Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Sivasspor ile sözleşme yenilemeyeceğini söyleyerek kulübe veda etti. Çalımbay, “Ekibim olarak düşündük ve ayrılmanın iyi olacağına inandık. Bugün zaten görevim bitiyor. Biz ayrılmak istiyoruz. Kimseye kırgınlığım yok” dedi.

07-06-2023 12:14
SİVAS
Google News

Hayrullah AĞKAŞ

Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya ajans ve gazete temsilcileri katıldı.

Çalımbay, “Burada son 4 senemiz çok başarıyla geçti. Buraya geldiğim de de hiçbir şey düşünmeden geldim. Sivasspor’un tarihinde hiç olmamış bir şey olan Türkiye Kupasını aldık. Sivasspor’un tarihinde yok. Bunda yönetimimizin ve taraftarımızın büyük katkısı var. Biz çok maça çıktık. Burada bu sezon 50 maç oynadık. 4 sezonda toplamda 191 maç oynadık. Biz herkesten önce sezon açtık ve herkesten sonra sezonu kapattık. Dünya Kulüpler sıralamasında Galatasaray, Trabzon ve Beşiktaş’ın üstünde puan aldık. Bundan dolayı gurur duyuyoruz. 3 sene üst üste Avrupa’ya gittik. 3 büyükler bile gidemiyor üst üste Avrupa’ya” dedi.

“KRİZLERİ İYİ YÖNETTİK”

Çalımbay, kariyerinde çalıştırdığı hiçbir takımın düşmediğini belirterek, “Ben işimi çok seviyorum. Ben futbolculuk hayatımda da tek bir takımda oynadım. Antrenörlük hayatımda 633’üncü maça çıktım. Bunların hepsi bir istikrar. Kendimi övmek gibi değil. Çok güzel şeyler yaptık biz Sivasspor’da. Burada bir tarih yazıldı. Herkesten daha fazla gurur duydum. Çünkü burası kendi memleketim. Bu sezon en zor sezonumuzu oynadık. Hem Avrupa, hem kupa hem ligi götürmek kolay değildi. Biz hiçbir zaman transferde büyük paralar verdirip oyuncular aldırmadık. Kulübün dengesini bozmadan iyi arkadaşlar aldırdık. Takımımızda bir sıkıntı ve kriz vardı onu iyi yönetmemiz gerekiyordu ve yönettik. Benim çalıştırdığım hiçbir takım düşmemiştir. Çalıştığım takımların hepsinde krizi çok iyi yönettik” ifadelerini kullandı.

“KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM”

Rıza Çalımbay, Sivasspor’daki sözleşmesinin sona erdiğini ve takımdan ayrılma kararı aldığını açıklayarak, “Sivas doğduğum ve büyüdüğüm yer benim için çok ayrıdır. O yüzden Sivasspor’da başarılı olmam gerekiyordu ve onu da yaptık. Güzel şeyler yaptık. Artık mutlu şekilde ayrılmak istiyorum ama benim ayrılığım bitmiyor her zaman geliriz buraya. Ekibim olarak düşündük ve ayrılmanın iyi olacağına inandık. Bugün zaten görevim bitiyor. Sivasspor’a verilmesi gereken ne varsa bütün imkanlarımızla verilmesi gerekeni yaptık. Ben taraftara teşekkür ediyorum. Çok güzel günler yaşadık. Yönetimimize ve diğer yöneticilere teşekkür ediyorum. Her zaman iyi gitmeyebilirsiniz ama bunları aşmak gerçekten çok güzel. Bunları hep beraber aştık. Futbolcularımıza da teşekkür ettim ben. Biz ayrılmak istiyoruz. Kimseye kırgınlığım yok. Hepsini çok seviyorum. Yöneticilerimizi de çok seviyorum. Güzel bir şekilde de ayrılıyoruz ama tekrar gelmek üzere. Şimdi belli bir süre ayrılmak istiyorum. Takımı ligde tuttuk ve takımı iyi yerlere geleceğine de inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“TEKRAR GELEBİLİRİM”

Bir gazetecinin, “Sivasspor size teklif getirdi mi?” şeklindeki sorusuna Çalımbay, “Şimdi kongre var. Biz aslında kulübün önünü açıyoruz. Benim mukavelem bitti gidiyoruz. Kongre de ne karar alınır bilemem. Biz onların önünü açıyoruz. Bizim düşüncemiz buradan ayrılmak. Daha önce buradan plaketlerle ayrıldım. Ayrılığın iyi olacağına inanıyorum tekrar gelebilirim” yanıtını verdi.

 “TRANSFERLER GEÇ GELİYOR DEDİM”

“İstediğiniz oyuncular alınmadı mı?” sorusuna da Rıza Çalımbay, “Lig göz ardı edilmez. Biz başarılı olmak istiyorsak ligde iyi olmalıyız. Bizim geniş kadromuz yok. Biz istediğimiz oyuncuyu da alamayız. Kulübün bütçesi kadar oyuncu alabiliriz. Sivasspor İcardi’yi alabilir mi? alamaz. Biz bütçemizin yettiği kadar oyuncu alabildik. Ben kulüp transfer yapmıyor demiyorum. Transferler geç geliyor geliyorum. Hazırlık döneminde oyuncuların benimle çalışması lazım. Sezon başı oyuncuların mutlaka bizimle çalışması gerekiyor. Dia Saba bile bizde problem oldu, devre arası geri gitti. O kadar kaliteli oyuncuydu ki aldığı parayı da geri verdi. Burada gitme nedeni ailesinden kaynaklı. Burada kaliteli oyuncular alsaydık daha farklı olurdu ama ellerindeki bütçe bu. Biz elimizdeki malzemeyle en iyisini yaptık” yanıtını verdi.

“BAŞKAN BİLE OLABİLİRİM”

Çalımbay Sivasspor’un her zaman yanında olduğunu belirterek, “Biz Sivassporla yaşıyoruz. Onlar hepsini biliyorlar. Ben her zaman Sivas’ın yanındayım her şeyi yaparım. Hiç belli olmaz her ey olabilir. İleri de başkan bile olabiliriz. Burası benim kendi memleketim. Beni ararlar benden bir şey isterlerse, yada bizden sonraki gelecek arkadaşımız bir görüş isterse seve seve yardımcı oluruz. Sivas’ın yeri bende bir başka. Sivas’ta kimsenin parası da kalmaz. Herkes alacağını aldı” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİM MİLLİ TAKIMI ÇALIŞTIRMAK”

Kariyerinde en çok milli takımı çalıştırmak istediğini de vurgulayan Çalımbay, “Yurt dışından gelen birkaç teklif vardı geçen senelerde ama gitmek istemedim. Bana göre değildi. İyi bir teklif geldiği zaman kesinlikle yurt dışına giderim. Milli takım benim istediğim en çok yer. Milli takımda ben 4 yıl çalıştım. Mustafa hocayla beraberdik. Milli takımı ben çok isterim. Her yerinde de oynadım. Bunlar kısmet işi. Orada federasyonun işi ama en çok istediğim şey” diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!