Sivasspor'a transfer yasağı!
FIFA kayıtlarına yansıyan resmi bilgilere göre Ekenler Beton Sivasspor Kulübü, 16 Eylül tarihi itibarıyla uygulanmaya başlanan bir transfer yasağı yaptırımı ile karşı karşıya kaldı. FIFA sistemine işlenen ceza, Kırmızı-Beyazlı ekibin erkek futbol takımı için 3 transfer ve tescil dönemini kapsıyor.
Yasağın Gerekçesi: Veljko Simic'in Alacak Dosyası
Edinilen bilgilere göre kulübe getirilen transfer engelinin, eski Sırp futbolcu Veljko Simic'in ödenmeyen alacak dosyasıyla ilgili olduğu öğrenildi. Futbolcu alacaklarının zamanında tahsil edilememesi nedeniyle FIFA Disiplin Kurulu tarafından bu kararın işleme alındığı kaydedildi.
Ödeme Yapılırsa Yasağın Kaldırılması Bekleniyor
FIFA prosedürleri gereğince, Ekenler Beton Sivasspor yönetiminin ilgili dosyadaki finansal ödeme yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmesi halinde transfer engelinin otomatik olarak kaldırılacağı bildirildi. Kırmızı-beyazlı yönetimin, kulübün önümüzdeki transfer dönemlerinde mağduriyet yaşamaması adına söz konusu dosyayı kısa sürede çözüme kavuşturmak üzere girişimlere başlayacağı ifade edildi.
Kaynak:Kemal Çağlayan

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.