Sivasspor'da Valon Ethemi zirvede!
Sivasspor’da Kuzey Makedonyalı forvet oyuncusu Valon Ethemi, 2025-2026 sezonunun 38 haftalık periyodunda takımın en çok asist yapan ismi oldu.
28 yaşındaki oyuncu Ethemi, sezonun 38 haftalık bölümünde 8 asistle takımının hücumuna önemli katkı sağladı. Sivasspor’un ligde yaptığı 31 asistin 8’ine imza atan Ethemi, performansıyla dikkat çekti.
31 maçta görev alan ve 2 bin 333 dakika sahada kalan deneyimli futbolcu, ayrıca 7 gol kaydetti. Ethemi, sezon boyunca 4 kez sarı kart ve 1 kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

UĞUR VE MURAT TAKİP ETTİ
Sivasspor’un bir diğer asist katkısı veren oyuncuları ise Uğur Çiftçi ile Murat Paluli oldu. Kırmızı-beyazlı ekibin kaptanı Uğur Çiftçi, 4 asistle Ethemi’yi takip etti. 34 yaşındaki futbolcu 27 maçta görev alırken, sahada 2 bin 253 dakika kaldı. Murat Paluli ise 3 asistlik katkı sağladı. 33 maçta forma giyen Paluli, 2 bin 839 dakika sahada kalarak sezonu tamamladı.

1’ER ASİST YAPAN İSİMLER
Yiğidolar’da 10 oyuncu bu sezon 1’er kez asist yapma başarısı gösterdi. Aaron Appindangoye, Feyzi Yıldırım, Mert Çelik, Kerem Atakan Kesgin, Bekir Turaç Böke, Aly Malle, Badji, Jonathan Okoronkwo, Luan Campos ve Rey Manaj 1’er kez asist yaparak gole katkı sağladı.
ASİST SEVİNCİ YAŞAYANLAR
Trendyol 1. Lig 2025-2026 sezonunun 38 haftalık periyotunda Sivasspor’da asist sevinci yaşayan futbolcular ise şöyle:
- 8 asist Valon Ethemi
- 4 asist Uğur Çiftçi
- 3 asist Murat Paluli
- 2 asist Kamil Fidan
- 2 asist Cihat Çelik
- 2 asist Charilaos Charisis
- 1 asist Aaron Appindangoye
- 1 asist Feyzi Yıldırım
- 1 asist Mert Çelik
- 1 asist Kerem Atakan Kesgin
- 1 asist Bekir Turaç Böke
- 1 asist Aly Malle
- 1 asist Badji
- 1 asist Jonathan Okoronkwo
- 1 asist Luan Campos
- 1 asist Rey Manaj
Kaynak:Hayrullah Ağkaş

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.