Sivasspor'lu taraftarlar Ahmet Minguzzi'yi unutmadı!

Sivasspor'lu taraftarlar Ahmet Minguzzi'yi unutmadı!
Sivasspor, TFF 1. Lig’in 11. haftasında sahasında Hatayspor ile 1-1 berabere kaldı. Maça gelen taraftarlar İstanbul'da katledilen Matia Ahmet Minguzzi'yi unutmadı.

Özbelsan Sivasspor, TFF 1. Lig’in 11. haftasında sahasında Hatayspor ile 1-1 berabere kaldı.

Maça gelen taraftarlar, 24 Ocak’ta vahşice katledilen 15 yaşındaki Matia Ahmet Minguzzi’yi unutmadı. Tribünlerde açılan pankartta, “Ahmet Minguzzi UNUTMAYACAĞIZ” yazısı yer aldı.

Taraftarların bu anlamlı mesajı, genç sporseverin anısını yaşatma ve şiddete karşı durma çağrısı olarak dikkat çekti.

OLAY

Ahmet Minguzzi, 24 Ocak'ta arkadaşlarıyla birlikte İstanbul'un Kadıköy ilçesinde kaykay malzemesi almak için gittiği bir pazarda bıçaklı saldırıya uğradı.

Aile avukatının BBC News Türkçe'ye aktardığına ve şüphelilerin basına yansıyan ifadelerine göre Minguzzi ve saldırganlar arasında önce tartışma yaşandı.

Saldırganlardan biri pazar tezgahından aldığı bir bıçakla Minguzzi'yi üç defa bıçakladı, diğer saldırgansa yerde yatan Minguzzi'yi tekmeledi.

Saldırının güvenlik kamerası kayıtları basın ve sosyal medyada yayınladı ve büyük tepkiye yol açtı.

Mattia Ahmet Minguzzi, 24 Ocak'ta ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldıktan sonra 9 Şubat'ta hayatını kaybetti.

Minguzzi'nin cenazesi 10 Şubat'ta toprağa verildi.

Cinayetin ilk duruşması 11 Nisan'da görüldü.

Yaklaşık beş saat süren duruşma, zanlıların çocuk yaşta olması gerekçesiyle kapalı yapıldı.

Mahkeme, "eksiklerinin giderilmesi ve bir tanığın daha dinlenmesi" için duruşmayı 8 Mayıs'a erteledi. Bir sonraki duruşmanın tarihi 20 Haziran olarak belirlendi.

Davanın 20 Haziran'daki üçüncü duruşması öncesi aileye yönelik tehdit davasında karar çıkmıştı.

Tutuklu beş çocuktan dördü adli kontrol şartıyla tahliye edildi, biri hakkındaysa mahkumiyet kararı çıktı.

M.G.isimli çocuk "silahla tehdit" suçundan 4 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

Kaynak:Elif Elmalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.